10 põhjust, miks himustad just vürtsikaid toite

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy
Tšilli, küüslauk.
Tšilli, küüslauk. Foto: Shutterstock

Kui pidevalt on isu teatud maitsete, näiteks soolase, hapu, magusa või vürtsika järele, ärge jätke seda keha soovi tähelepanuta. Sageli näitab see vitamiinide või mineraalide puudust. Sel korral selgitame, mis võivad olla vürtsika toidu isu peamised põhjused.

Kui sööte silmagi pilgutamata toorest tšillipipart või sellega vürtsitatud roogi, võivad põhjused olla erinevad. Osad neist ei ole tervisele põrmugi ohtlikud ja nõuavad vaid elustiili kohandamist, mõni teine võib olla algava haiguse tunnuseks ning vajaks meditsiinilist sekkumist teadmaks, mida keha täpsemalt vajab.

Kõrge kolesteroolitase
Sageli soovitakse kõrgenenud kolesterooli ehk hüperkolesteroleemiaga vürtsikat toitu. See on tavaline haigus, mille korral lipiidide ainevahetus on häiritud ja halva kolesterooli tase tõuseb. Kõrge kolesterooli korral soovite vürtsikat toitu, sest see aitab verd vedeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles