Oleme Sõbrannas varem päris palju kirjutanud erinevatest taktikatest ja manipulatsioonimustritest, mida nartsissistid kellegagi suhtes olles kasutavad ning millega nad inimesi ümber oma sõrme keeravad.

Üks selliseid äärmiselt manipulatiivseid taktikaid, mida kasutavad suhtes nii nartsissistid kui ka lihtsalt (potentsiaalselt) vägivaldsed partnerid, on armupommitamine, mida on selle toimumise ajal sageli väga raske ära tunda või näha halva asjana.

«Armupommitamise peamised tunnused on liigne tähelepanu pööramine, kiindumus ja imetlus, mille eesmärgiks on panna pommitamise sihtmärgiks olevat inimest tundma end teisest poolest sõltuvana ning justkui ta oleks millekski kohustatud,» võtab teema väga lühidalt kokku terapeut Sasha Jackson. «Sihtmärgi jaoks tundub pommitamine aga väga meeldiv, sest toob endaga kaasa suure koguse heaoluhormoone, dopamiini ning endorfiine. Ta tunneb end erilise, vajaliku, armastatu, väärtusliku ning väärtustatuna - kõik need asjad aga tõstavad ning mõjutavad positiivselt inimese enesekindlust.»

Kas selline käitumine tundub meeldiv? Alguses võib kõik tõesti tunduda lausa perfektne, ehk isegi liiga perfektne. Sa võid arvata, et oled leidnud inimese, kes pole sinust mitte ainult sisse võetud, vaid valab su üle ka tähelepanu, armastuse ning kingitustega. Sa tunned, et viimaks ometi saabub sinu õuele õnn, kinnitused ning validatsioon, mida oled oodanud. Kuid siis, kui oled juba mõnda aega suhtes olnud, võib kooselu muutuda kiiresti millekski, mida sa enam ära ei tunne.

Nüüd ei kõla enam niivõrd meeldivalt, ega ju? Selleks, et aidata sul paremini armupommitamist mõista, otsida varakult ohumärke ning ennast asjade halvenemise eest hoida, võtavad sõna mitmed eksperdid, kes ühtlasi jagavad ka nõuandeid, kuidas sellisest olukorrast välja tulla, kui see juba käes on.

Kommentaarid
Copy