Dermatoloog annab nõu: imelihtne nipp, mille abil nahk niisutatuna hoida

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Oleme juba harjunud mõttega, et nahahooldus on aegavõttev ja kulukas tegevus. Dermatoloogid ütlevad, et tegelikult on võimalik nahk ühe imelihtsa nipi abil ära niisutada. Alt leiad, millega on tegu!

Sageli arvatakse, et vajame näohoolduseks kindlat rutiini ja kümmet erinevat sorti kreemi. Tegelikult pole range rutiin ja sahtlitäis koorijaid, kreeme, vahte ning vedelikke sugugi vajalik. Dermatoloog Whitney Bowe ütleb, et naha saab ka palju lihtsama vaevaga niisutatud ning jagab väljaandega Mindbodygreen üht imelihtsat nippi. Nimelt, tuleks nahka niisutada vahetult pärast duši all käimist.

«Kui peaksin nimetama kõige olulisema nahahooldusnipi, siis selleks on naha niisutamine vahetult peale pesemist,» selgitab Bowe, «Enamasti tulevad inimesed duši alt välja, kuivatavad end ära ja panevad kohe riidesse. Keha ja näo kreemitamine võtab kõigest hetke ning seda on kõige tõhusam teha just pärast pesemist.»

Kreem imendub niiskele nahale paremini kui kuivale ning aitab naha niiskustaset hoida. Dermatoloog soovitab niisutajat vannitoas hoida, et saaksid end kohe peale kuivatamist sisse kreemitada.

Vahel on kõige paremad nipid ühtlasi ka kõige lihtsamad. Whitney Bowe ei soovita asju enda jaoks keeruliseks ajada, kuna nahahooldus pole tegelikult teab mis suur kunst. Nii kaua kuni naha eest hoolitsed ja seda igapäevaselt niisutad, teed kõik õigesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles