Cosmo: nunnutav hüüdnimi võib mõjuda suhtele laastavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cosmopolitan

Sa ei kutsuks teda kunagi avalikult Mõmmikuks, aga liigne ninnunännutamine võib isegi omavahel olles teie vahele lõhe tekitada. Nunnutavad hüüdnimed võivad särtsule põntsu panna ka siis, kui su suhe on hetkel über-särisev.
 

«Kui sa ei ole hoolikas, tapavad imearmsad hüüdnimed kogu keemia,» selgitab raamatu «Stop Calling Him Honey... and Start Having Sex» autor Maggie Arana.

Kuigi «kall» või «tibu» on iseenesest normaalsed sõnad, on viitamine nende abil temale kui objektile, mida sa tahaksid pigem süüa või nunnutada, midagi, mis võib kahju teha suhtele, lisab raamatu «Getting the Sex You Want» autor Tammy Nelson. Loe edasi, et leida hüüdnimi, mis teie vastastikust kirge kasvatab, mitte ei tapa.

Mõtle ja ütle

«Musike», «kullake», «kallis» ja iga teine sellesarnane sõna võib olla vabalt miski, mida kasutab tema ema või vanem sugulane, nii et nendele suhtes kohta ei ole, selgitab Arana. «Need terminid on ebapersonaalsed ning neid liialt kasutades kaob nende tähendus ja hägustub see, mis muudab teie suhte eriliseks.»

Hüüdnimesid pannakse enamasti selles etapis, mil teil on kujunemas püsisuhteharjumused, märgib Nelson. Nii et kui kutsud teda Piilujänkuks selle põhjal, et talle meeldib vannitoas lahtise uksega... omi asju ajada, siis pole ime, et seda pikka aega kasutades kaob vähimgi soov teineteiselt kirglikult riided seljast rebida.

Meile meeldivad hüüdnimed, sest need meenutavad lapsepõlve, kuid 
suurena on edukaks suhtlemiseks tarvis defineerida endid kui täiskasvanuid. Aja jooksul võivad nunnud hüüdnimed summutada teie omavahelise kire, mis suhte alguspäevil oli kõrvetavalt kuum.

Millised hüüdnimed veel keelu all on? Muidugi otseselt solvavad nimed, nagu näiteks Kõhuke. «Kui te teineteist sel moel kutsute, siis näetegi end peagi pigem kraakleva õe-venna kui sensuaalse paarina,» rõhutab Nelson.

Ja kuigi hüüdnimed tunduvad kahjutud suhtetugevdajad, mis näitavad, kui lähedased te olete, võivad need ka väga haiget teha. «Sõnade mõjujõudu tajutakse alateadlikult,» tuletab meelde Arana. Kui kutsud teda pidevalt halvustava nimega, kaob vaikselt teie vastastikune austus ja iha.

Mis peitub nimes?

«Kui te ei pruugi nimesid, mis on õrritavad või ärritavad, säilitate teineteist austava suhte,» selgitab Nelson. Nagu selgub, võib inimese pärisnime kasutamine olla hoopis erutavam.

«Teineteise kutsumine eesnime pidi aitab meenutada suhte algusaegadel kõhus tekkinud liblikaid, kui rääkisid tema nime kasutades erutunult järjekordsest kohtamisest. See aitab sul meeles pidada, et ka tema on omaette isiksus,» märgib Arana.

Me ei taha öelda, et hüüdnimesid ei peaks kasutama, kuid neid tuleks valida arukalt ja teadlikult. Tema nime erinevad variatsioonid, viide eriti mehelikule filmikarakterile või sellele, milles ta eriti osav on, on märksa parem, sest isegi kui pöördud tema poole klišeemaiguliste nimedega Seksikas või Musi, aitab see teil meenutada ikka ja jälle teie tulikuuma sidet.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles