Naturaalseid ja koduseid ilunippe

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparmünt.
Piparmünt. Foto: SCANPIX

Tõeline ilu tuleb inimese seest. Kuid kas abi võib leida ka külmkapist? Köögist leiab odavaid ja ohutuid toidukaupu, millega saab oma välimust turgutada, kirjutas Womans Day.

Söögisooda näokoorijana

Söögisooda on kallitele koorijatele heaks alternatiiviks, sest toimib sama tõhusalt. Naatriumvesinikkarbonaadi pisikesed graanulid eemaldavad poore ummistavad surnud naharakud ja on piisavalt õrnad igale nahatüübile. Söögisoodal on ka kerged antiseptilised omadused, mis vähendavad vistrike tekkevõimalust.

Võta 4 teelusikatäit söögisoodat ja üks supilusikatäis vett. Sega ja lase kaks minutit settida. Seejärel määri see eelnevalt niisutatud näole ja kaelale väikeste ringjate liigutustega, väldi silmaümbrusi.

Loputa sooja veega, kui segu on näol olnud kolm minutit ning seejärel karasta nägu külma veega, et sulgeda poorid. Lõpuks kanna näole tavalist niisutavat kreemi. Kuiva nahatüübi puhul võib seda maski teha üle nädala, rasuse näo puhul võib soodamaski teha kord nädalas.

Eemalda sidruniga kuivi nahalaike

Kestendava naha puhul võib abi saada sidrunist, sest sidrunhape eemaldab surnud naharakke ning toob pehme naha välja.

Lõika sidrun pooleks ning hõõru mõned sekundid lõigatud poolega oma küünarnukke, kandasid ja põlvi. Seejärel loputa, muutust märkad kohe.

Kohv tselluliidi vastu

Ära viska hommikust kohvipaksu minema vaid kasuta seda oma reitel. Kohvipurust tehtud koorija teeb naha siledamaks ja ründab tselluliiti. Seda võib duši all proovida korra või kaks nädalas.

Sega kaks supilusikatäit kasutatud kohvipuru nelja teelusikatäie oliiviõliga, et tekiks pasta. Seejärel kanna seda rohkelt tselluliidiga aladele. Masseeri kaks minutit ning loputa. Esialgu jääb nahale pruunikas toon, kuid see tuleb pestes maha. Õli jätab naha (ja kahjuks ka põranda) õliseks ja libedaks.

Piparmündiga saab vistrikke eemaldada

See taim võtab kahjustused käsile, kuid ei kuivata nahka nii, nagu kanged akneravimid. Piparmünt vähendab punetust ja mõjub põletikuvastaselt. Ühtlasi on see kootav ning eemaldab vistrikke tekitava rasu.

Purusta köögikombainiga peotäis piparmündilehti koos teelusikatäie sidrunimahlaga. Hoia saadud segu 15 minutit vistriku peal, seejärel loputa. Korda seda kaks korda päevas, kuniks punn on kadunud.

Peterselliga mustade silmaaluste vastu

Petersell sisaldab rohkelt K-vitamiini, mis paikselt peale kandes vähendab silma ümber verevoolu. Ajapikku läheb silmaalune rasvakiht naha all õhemaks ning veresooned tulevad rohkem nähtavale. Veresoonte kergelt sinakas toon tekitabki mustad rõngad.

Purista üks väike peotäis värsket peterselli kahe supilusikatäie naturaalse jogurtiga kuniks tekib ühtlane pasta. Pane seda rohkelt silma alla ning hoia 20 minutit. Loputa leige veega.

Ingverijook teeb küüned ilusaks

Enamik masstoodangu-ingverijooke (ginger ale) sisaldavad soolasid, mis toimivad säilitusainete või emulgaatoritena. Need pleegitavad ka küüsi.

Vala jook kausikesse ja hoia seal oma küüsi kümme minutit, kaks korda nädalas. Kollakad küüned muutuvad nii valgemaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles