Loomavabrik tegutseb taas: haigeid kasse sureb nagu kärbseid

Naine
Copy
Ekraanitõmmis saatest «Kuuuurija».
Ekraanitõmmis saatest «Kuuuurija». Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

2017. aasta oktoobris võttis «Kuuuurija» toimetusega ühendust Tartu naine, kes oli endale interneti teel tõukassi ostnud. Naine tasus kassi eest sularahas ja sai vastu suurte siniste silmadega looma. Mõned päevad hiljem jäi kassipoeg haigeks ja suri.

Katrin Lust asus toona asja uurima ja sai teada, et sellest kassivabrikust on loomi ostnud veel teisedki ning enamus kassidest olid haiged, kes hiljem surid. «Kuuuurija» saatetiim tegi selle loo tarvis ka ajakirjandusliku eksperimendi raames kontrollostu, kus teiste hulgas lõi kaasa veterinaar- ja toiduameti ametnik Vladimir Vahesaar. Eksperiment lõppes üsna traagiliselt.

Kuigi 2017. aastal tehtud saates rääkisid kasse ostnud inimesed, kuidas Oksana ja tema toonane abikaasa Aleksei Zuiko neile haigeid kasse müüsid, hakkas prokuratuur hoopis Katrin Lusti ja tema saatemeeskonna tegevust uurima. Prokuratuur süüdistas «Kuuuurija» meeskonda ebaseaduslikult korterisse tungimise eest. Pärast kahte aastat uurimist lõpetas prokuratuur kriminaalmenetluse Katrin Lusti suhtes, sest leidis, et mingit kuritegu pole toime pandud. Samal ajal, kui Katrin Lust oli uurimise all, tegutsesid Zuikod avalikult kasside müügiga rahulikult edasi ning tänaseks on ohvreid veelgi rohkem.

Vaata täispikast saatest SIIT, kuidas läheb Katrin Lustil seekord, kui ta loomakaubitseja Oksanaga pärast vitut aastat uuesti kohtub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles