Arst hoiatab: see levinud viga harjamisel teeb hambad kollaseks

Naine
Copy
Hambaarst hoiatab: valesti harjates muudad oma hambad kollasemaks
Hambaarst hoiatab: valesti harjates muudad oma hambad kollasemaks Foto: Kuvatõmmis TikToki videost.

Kas sinu hambahari näeb juba pärast üürikest aega välja selline, nagu oleks sellega saapaid poleeritud? See on ilmselge märk, et harjad hambaid liiga tugevasti ning pole kursis, et jõuliselt harjamine võib need hoopis kollasemaks muuta.

Hambad muutuvad aja jooksul kollasemaks, olenemata sellest, kui palju nende eest hoolitseda.

On täiesti loomulik, et esimest korda toonimuutust märgates hakatakse hambaid tugevamini ja põhjalikumalt harjama. Loodetakse ju, et seeläbi saab kollasest lahti ja endine hambavärv taastub. Kurb tõsiasi on aga see, et tugev harjamine võib muuta hambad veelgi kollasemaks.

Hambaarst dr Tristan Peh on postitanud TikTokki video, kus ta selgitab, miks see nii on.

Hammaste välimine kiht ehk email on valget värvi. Selle all olev kiht on dentiin, mis on kollane. Dr Pehi sõnul peitubki selles põhjus, miks liiga tugevalt harjates hambad kollasemaks muutuvad. «Kui email ära kulub, siis muutuvad hambad kollasemaks ja tundlikumaks,» avaldas ta. Selle vältimiseks soovitas ta kasutada pehmet hambaharja ning harjata õrnalt.

@doctortristanpeh

Yellow Teeth? ##dentaltips ##tiktoksg ##dentist ##yellowteeth ##disclosingtablets ##disclosingtime ##fyp ##edutok ##brushteeth ##dental ##dentalcare ##dental ##sg

♬ Yellow Teeth - Doctor Tristan Peh - Dentist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles