Eakate seksuaalelu on aktiivsem kui kunagi varem

Must Panter
Copy
Foto: Must Panter

Elame noortele suunatud kultuuriruumis ja infovoos. Mõte vananemisest võib olla hirmutav. Mõte seksivast vanaemast või vanaisast tundub ebareaalne. Sellest ei kirjutata ega räägita. Kõik seksiteemasid käsitlevad väljaanded keskenduvad noortele: millised on parimad seksi poosid, kuidas ära tunda, et kallim petab sind jne. Üks vanusegrupp meie ühiskonnast on seksuaalteemade käsitlusest välja jäänud. 60+ vanuses nauditakse seksi samamoodi nagu 30+. Kohati regulaarsemaltki, kuna laste, karjääri ja majalaenu maksmise mured ei koorma ning elutempo on rahulikum.

Uuringute järgi on üle 54% 65-80a meestest ja naistest seksuaalselt aktiivsed. Armuvilju nauditakse kord nädalas või tihedamini. New York Times avaldas artikli milles tõstatati mure eakate hulgas levivate suguhaiguste tõusva tendentsi pärast. Nimelt ei harrasta kogenud nautlejad turvalist seksi.  Kui see murekoht kõrvale jätta, on äärmiselt tore, et libiido ei jäta meid 50.ndal sünnipäeval maha. Covid-19 pandeemia ajal on lahutuste arv kasvanud ning kallimaga nelja seina vahel ninapidi koos olemine pühib suhtest kogu uudsuse momendi ja särtsu minema. Seksiisu kaob laste õpetamise, videokoosolekute, koristamise ja söögitegemise virr-varri ära. Eakamad paarid on 24/7 koosolemisega harjunud ja see ei pärsi nende libiidot. Suguelu ei ole saanud järsku hoopi ja õitseb edasi.

Seiklusjanu ja armukesed

New York Times avaldas artikli „ More Sex for Today’s Seniors“, milles tõtatati huvitav fakt, et 70+ vanuses abielupaarides 68% meestest elavad aktiivset suguelu ja 56% naistest. Võiks arvata, et selles vanusegrupis on need numbrid võrdsed, aga võta näpust. Meeste uudsuse armastus ei jäta neid ka kõrgemas eas maha ja nauditakse armuvilju teiste naistega. Naiste libiido on pärast 30.ndat eluaastat madalam kui meestel. Mehel, kellel erektsiooni häireid ei ole, tuleb pahatihti kõrvalt asenduspartnerit otsida. Inimlikud vajadused ei jäta meid vananedes maha ja paarisuhtes seksi elus hoidmisest ei saa me kunagi loobuda. Petmises oht ei kao seksipõuas vaevlevate paaride elust ära.

Seeniorid ostavad sekslelusid agaramalt kui kunagi varem

Lisaks suguhaiguste levikule on seksikad seeniorid tekitanud veel ühe trendi. Nimelt soetavad Huffington Post andmetel üle 50a naised rekord kogustes vibraatoreid, dildosid ja kliitori stimuleerijaid.  Sekslelud pühivad vallaliste jaoks minema murekoha, kust leida partner? Samaealistel meestel on pahatihti väljakutseid erektsiooniga. Seksleludega saab naine oma õnnehormoone edasi turgutada. Naise keha muutub aastatega. Vagiina võib muutuda lühemaks ja kitsamaks. Erutudes ei tooda naise keha „libestit“ ning naudinguks on vaja öökapilt libesti purgike haarata.  Elukogenud daamidele sobivad väiksemad sekslelud ja pigem sileda pinnaga, kui struktuursed suristajad. Päeva lõpuks on seks ja orgasmid meie tervisele väga kasulikud.

Foto: Must Panter

Seksuaalsed mured, mis hiilivad aastatega ligi

Tilkuv põis ja nõrgad orgasmid

Kuni 25% naistest vaevlevad põiepidamatusega. Põie mure põhjuseid on erinevaid ja kimbutavad  sagedamini naisi alates 30.ndast eluaastast. Selleks, et naise aluspesu ei lõhnaks kõrgemas eas ebameeldivalt, on väga tõhus lahendus olemas- nimelt tupekuulid, mis tugevdavad vaagnapõhjalihaseid. Tänuväärt kõrvalnähuna kogeb treenitud vaagnapõhjalihastega naine orgasme palju tugevalt. Et orgasmid oleksid intensiivsed ja põis ei tilguks, on oluline teha vaagnapõhjalihaste harjutusi tupekuulidega. Alustamiseks ei ole õiget vanusevahemikku. Ka 85a naine saab oma vaagnapõhjalihaseid treenida.

Foto: Must Panter

Tupekuul võimendab tundlikkust vahekorra ajal ning lisaks sellele:

* aitab vähendada PMSi vaevusi ja menstruaalkrampe

* toetab põit, emakat ja pärasoolt

* parandab uriinipidavust

* leevendab menopausi sümptomeid, tasakaalustab östrogeeni taset

* aitab taastuda sünnitusest

* aitab saada üle seksuaalsetest traumadest

Seks pärast menopausi

Naise östrogeeni tase langeb menopausi tagajärjel.  Ühest küljest ei blokeeri laste kantseldamise mure enam libiidot ja aega oma mehe jaoks on piisavalt.  Naise enesekindlus ja rahulolu oma kehaga on selles eas tipus.  Kompleksid ja ebakindlus on jäänud seljataha ning see on seksuaalselt äärmiselt vabastav tunne.  Teisest küljest on loodus jätnud oma jälje ja naise loomulik libiido tase on madal.  Mehed on reeglina keskeast edasi suuremad seksihuvilised kui naised.  Naise libiido vajab hormoonide turgutust ja kindlasti libestit, kuna vagiinat kimbutab kuivuse mure, mis võib rikkuda kogu seksuaalse naudingu ära.

Erektsioon- kus sa oled, kui sind vaja on?

Meestel on muresid kahte liiki: kas  läheb kirelt liiga heaks või erektsioon vajub ära. Hinnangulistelt 40-70% meestest on hädas erektsioonihäiretega. Elu näinud mehed on agarad erootikapoe kliendid. Musta Pantri perenaine Inna kiidab Eesti meeste pealehakkamist: „ Nii tore on saada kõne eakamalt kliendilt, kes tahab oma voodielu vürtsitada ja oma südamedaamile rõõmu pakkuda“! Kuna erektsiooni tekkimine ja selle hoidmine on meeste jaoks sage mure, siis on 50+ meeste seas populaarsed looduslikud erektsiooni kapslid, milles sisalduvad aminohapped toetavad peenise veresoonte laienemist ja seeläbi erektsiooni teket.

Foto: Must Panter

Strap-on’e peetakse fetish ehk vimkaga seksi toodeteks. Tegelikult on seest õõnsad strap-on’id erektsiooniga kimbus olevate meeste jaoks hea lahendus oma kallimale siiski naudinguid pakkuda. Strap-on’id on 50+ klientide seas väga populaarsed, kuna mehel ei pea toote kasutamiseks erektsiooni olema.

Foto: Must Panter

Seksi peab harrastama turvaliselt ka kõrgemas eas

Eakate haigestumise trend klamüüdiasse ja süüfilisusse on võrreldav 20-24.a vanusegrupiga.  Ainult 6% USA eakatest vanuses 60+ kasutavad seksimisel kondoomi. Pärast seda, kui rasestumise hirm on looduse poolt lahendatud, ei tohi hooletuks muutuda ning uute partneritega tuleb endiselt kondoom kasutusele võtta.

Foto: Must Panter

Avatud suhtlemine, libiido ja kireleegi elus hoidmine, seksimiseks aja võtmine- need on teemad, mis ei kao aastate kuhjudes kusagile. Seksuaalsed väljakutsed muutuvad rohkem füüsiliseks ja vajavad teadlikkust, et neist üle saada. Küll aga on meis rohkem kogemust ja enesekindlust, et kallimale öelda, mis meile meeldib. Vahelduse vajadus ei kao kusagile ja sekslelud toovad särtsu magamistuppa ka pensioniikka jõudes.

Leia endale ja oma kallimale vallatusi Musta Pantri erootika e-poest.

Saadame tooted diskreetselt pakituna ilma viideteta sisule või allikale.

Vallatuid naudinguid,

Must Panter

Copy
Tagasi üles