Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

RETSEPT Hõrk õunakook, mis sobib ka veganitele

Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Kes meist ei tahaks vahepeal magusaga patustada? Õnneks ei pea selle maiuse söömise järel süümepiinasid tundma, kirjutab Loveandlemons

Vaja läheb: 

Vürtsikas täidis:

4 kooritud ja väiksemateks tükkideks lõigatud õuna

1 spl õunasiidri äädikat

2 spl vett

1 tl kaneeli

1/4 tl kardemooni

1/4 TL jahvatatud ingverit

veidi soola

Murekate: 

1/2 tassi täistera kaerahelbeid

1/2 tassi mandlijahu

1/4 tassi purustatud kreeka pähkleid

1/3 tassi pruuni- või kookossuhkurt

1/2 tl kaneeli

1/4 tl soola

1/4 tassi sulatatud kookosõli

Serveerimiseks: 

granaatõuna

vanillijäätist

Valmistamine: 

Pane ahi 200 kraadi peale sooja ja lisa suurde potti kookosrasv. Seejärel kuumuta seal kuskil 15 minutit õunad, äädikas ja vesi. Aja möödudes lisage ka täidise maitseained ja segage taaskord. Eemaldage pott pliidilt, kui õunad on pehmed ja segu paks.

Segage väikses kausis suhkur, kaerahelbed, mandlijahu, kreeka pähklid, kaneel, kookosõli ja sool. Kui segu jääb liiga kuiv, siis lisage vajadusel vett. 

Pange segu ja murekate väikestesse koogi- või muffinivormidesse ning küpsetage seda 15 kuni 20 minutit või kuni kate on ahjus veidi krõbe. Seejärel eemaldage vormid ahjust ja soovi korral lisage koogile granaatõuna ja vanillijäätist.

Tagasi üles