Just seda omadust peavad mehed naise näo juures kõige atraktiivsemaks

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Uuringud on välja selgitanud kaks lihtsat omadust, mida mehed naise näo juures enim armastavad. Alt leiad, millega on tegu!

Paljud naised kannavad meiki ja sätivad juuksed hommikuti soengusse. Loodetavasti teevad nad seda siiski iseenda, mitte meeste pärast. Uuringud on välja selgitanud, mis on need kaks salapärast omadust, mis mehi naiste näo juures enim võluvad ja tegu on, millegi sootuks lihtsamaga, kui oleks osanud arvata.

Mida mehed naise näo juures kõige ilusamaks peavad?

YourTango portaal toob meieni prantsuse teadlaste poolt läbi viidud uuringu tulemused, mis annavad vastuse painavale küsimusele - mida mehed siis ikkagi naise juures kõige ilusamaks peavad? Uuringute eesotsas oli doktor Julien Renoult, kes tahtis välja selgitada, mida mehed atraktiivseks peavad ja millest see täpsemalt tuleneb.

Tuleb välja, et mida lihtsamad on naisterahva näojooned, seda võluvamad need meeste jaoks on. Lihtsus muudab näojooned visuaalselt meeldivamaks, kuna inimese ajul on kalduvus omandada kergemaid stiimuleid.

169 mehele näidati arvutist mitmeid pilte erinevatest naiste nägudest ja mehed pidid 20 palli skaalal hindama, kui võluva näolapiga on nende arvates tegemist. Teadlased lõid seeläbi algoritmi, mis aitas neil soovitud tulemuseni jõuda. Niisiis tuligi välja, et mida lihtsakoelisem on naisterahva nägu, seda enam see meestele peale läheb. «Sile näonahk, millel on vähe kortse ja vistrikke ning sümmeetrilised näojooned, on ajule kergemini tuvastatavad,» selgitab Renoult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles