Kurjategija naine: soovin, et riik laseks mu mehel Eestis edasi elada (4)

Naine
Copy
Svetlana ja tema abikaasa Juri.
Svetlana ja tema abikaasa Juri. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Tänases «Kuuuurija» saates rääkis Katrin Lust Tartu mehest Jurist, kellel on küll Venemaa pass, kuid kes ei soovi kuidagi teisele poole piiri elama minna. Kriminaalsele teele sattunud mees on tagaotsitav ning tema naine Svetlana on ahastuses.

Veebruari keskel võttis Katrin Lustiga Tartust ühendust Svetlana, kelle sõnul tahab Eesti riik tema abikaasat ja lapse isa Jurit meie riigist välja saata. Naine on endast täiesti väljas, sest tema abikaasa on terve oma elu elanud Eestis ja teist kodumaad mehel ei ole.

Svetlana ja Juri tunnevad teineteist juba 25 aastat. Juri on Tartus sündinud ja üles kasvanud mees, kes käis Svetlanaga ühes koolis. Kuna Juri vanemad olid ukrainlased, kolisid nad mingil eluhetkel kolmeks aastaks Ukrainasse. Enne kolimist vahetas pere oma passid Venemaa passide vastu. Svetlana sõnul oli Juri isa Ukrainas sõjaväelane ning ema kasvatas kodus lapsi. Nõukogude Liidu lagunedes tuli Juri koos oma vanematega Eestisse tagasi.

«Ta tuli Ukrainast siia, kolmandasse klassi,» ütleb Svetlana ning lisab, et Juri ei mõelnud nende aastate jooksul kordagi, et peaks endale Eesti passi taotlema.

Kuidas Juri kriminaalsele teele sattus ja miks teda Eesti riigist minema kihutati, saad järele vaada täispikast «Kuuuurija» saatest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles