Kuigi kohvikus käimine on praegu keeruline, siis ometi tahaks endale pandeemiastressiga midagi head lubada. Millal sina viimati head tiramisùd nautisid? Või kas oled kunagi maitsnud panna cottat?
Mida kauem peame kodus istuma, seda sügavamalt ihkab hing ikkagi välja ning lõbutsema. Kes siis ei unistaks, et saaks head sõbrannad süümevabalt kokku kutsuda ning nendega koos nautida kvaliteetset kohvi ja oivalisi magustoite?
Meie Sõbranna.ee toimetuses teadsime, et Vapiano on ikka see pitsa ja pasta koht. Omavahel arutledes jõudsime järeldusele, et lopsakad portsjonid sageli magustoidu jaoks ruumi ei jätagi ning seetõttu ei teadnud me midagi ka pakutavatest valikutest. Kuid tuleb välja, et itaaliapärased magustoidud on täpselt sama vaimustavad, kui sealsed soolased toidud.
Kuna Vapiano on üks Tallinna populaarsemaid restorane, olime ka meie seal varem käinud. Meie arvates on seal muuhulgas õdus atmosfäär, enamasti lühike ooteaeg ja alati värskest toorainest valmistatud toit.
Sõbrannadega maitsesime järgmiseid menüüs leiduvaid magustoite: Crema di Fragola, Panna Cotta, Tiramisù, Death by Chocolate ja Crème Brûlée alla Mediterranea.
Ülekaaluka esikoha saavutas rosmariini ja apelsini nüansiga crème brûlée ehk maakeeli brüleekreem. «Tavaliselt jääb see magustoit minu jaoks liiga magusaks, kuid sel korral oli magusroa sisse pandud üllatav komponent - rosmariin. Crème brûlée pole mulle tavaliselt väga meeltmööda ja oleksin oodanud midagi palju klassikalisemat, kuid olin meeldivalt üllatunud,» ütleb Marlene. Ka Getter Adeele kiidab, et rosmariini kasutamine magustoidus on väga julge ent õige valik.
Triin seevastu valis enda lemmikmagustoiduks hoopis tiramisù. «Enim jäi sealt meelde kasutatud likööride maitse. Minu isikliku arvamuse järgi oleks see magustoit võinud isegi veel pisut rohkem alkoholisem olla. Tiramisù maitse tekitas sellise pisut kelmika ning samas luksusliku tunde,» ütleb Triin, kelle arvates magustoidust lausa õhkus täiskasvanulikkust.