Terroristid röövisid Nigeerias internaatkoolist 300 tüdrukut

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Terrorist AK47ga Nigeri deltas juulis 2008. Piirkond on rahutu ja seal võimutsevad erinevad sõjalised ja bandiitlikud grupeeringud.
Terrorist AK47ga Nigeri deltas juulis 2008. Piirkond on rahutu ja seal võimutsevad erinevad sõjalised ja bandiitlikud grupeeringud. Foto: GEORGE ESIRI/REUTERS/Scanpix

Loode-Nigeerias Zamfara piirkonnas röövisid relvastatud terroristid Jangebe linnas asuvast koolist 317 tütarlast.

Legit vahendab, et kuritegu toimus reede hommikul. Terroristid tormasid kooli ja esialgse info kohaselt sai mitu turvameest vigastada. Enne kooli ründamist olid kurjategijad hõivanud ka ühe lähedalasuva kontrollpunkti.

Politseikomissar Abutu Yaro ütles, et käivitatud on päästemissioon. Relvastatud meeskonnad on saadetud piirkondadesse, kus orbudekodust pärit tüdrukuid kahtlustatakse olevat.

BBC kinnitab, et terroristid tungisid kooli hoopis reede õhtul ning osad ründajatest kandsid ametlikke turvarõivaid. Nad kogusid õpilased kokku ning viisid metsa, samal ajal õhku tulistades.

Nigeeria president Muhhammadu Bukhari on juhtunu hukka mõistnud. Ta nõuab osariikide kuberneridelt, et tagataks terroristidele suunduvate rahaliste vahendite igasugune katkemine. «Me ei pea läbirääkimisi terroristidega,» ütles Bukhari. «Meie peamine eesmärk on pantvangid elusa ja tervena tagasi saada.»

Möödunud nädalal röövisid terroristid vähemalt 42 inimest, neist 27 õpilast. 2014. aastal röövis Loode-Nigeerias radikaalne islamigrupp Boko Haram 276 koolitüdrukut. Grupp on hukka mõistnud sekulaarse haridussüsteemi ning teised haridusasutused. Praegune juhtum pole arvatavasti selle grupeeringu töö, selle taga arvatakse olevat teisi bandiite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles