Eestis aegub uuel kuul 85 000 kohtutäituri võlga

Naine
Copy
Elu24 kollaaž / vasakul jurist Kaire Sepper ja paremal kohtutäitur Risto Sepp
Elu24 kollaaž / vasakul jurist Kaire Sepper ja paremal kohtutäitur Risto Sepp Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Katrin Lust tõi «Kuuuurija» vaatajateni loo sellest, kuidas meie riik on otsustanud 85 000 kohtutäituri käes olevat võlga selle aasta aprillis korstnasse kirjutada. Siiski selleks, et menetlus lõppeks, tuleb igal inimesel ette võtta teatud samme.

Jurist Kaire Sepper tuli «Kuuuurija» saatesse seetõttu, kuna tema meelest on riik jätnud võlgade kustutamise taustal paljud asjad selgitamata. Varasemalt aegusid kohtuotsusega väljamõistetud nõuded, mis olid kohtutäituri käes, 30 aastaga. Nüüd on aga seadusandjad teinud otsuse, et kohtu kaudu väljamõistetud võlad aeguvad hoopis kümne aastaga.

Jurist Sepperi sõnul on iga kümnes Eesti kodanik võlgadega kokku puutunud. Sepper ütleb, et Eestis puudub ühtne andmebaas, kust inimene saaks kõikide võlgade kohta ülevaate. Selleks, et saada täpset ülevaadet oma võlgadest, tuleb pöörduda konkreetse kohtutäituri poole, kes võlga menetleb.

Sepper oli tänases saates seetõttu, kuna tema sõnul on aprillis aeguvate nõuetega suur hulk probleeme, millest võlgnikud pole ise teadlikud. «Jah, need 85 tuhat võlga on aegumas, aga need on ainult kohtuotsused, mis aeguvad. Aga need menetlused ei lõppe lihtsalt niisama,» lisab Sepper. Selleks, et nõue aeguks, tuleb ette võtta ikkagi ise teatud sammud.

Selleks, et teada saada, milliseid samme tuleb ette võtta, vaata täispikast saatest SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles