Topeltkohtingud teevad paarid õnnelikumaks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring viitab, et paari sõprus teiste paaridega võib suhtele väga hästi mõjuda.

Teise abielupaariga sõbrustamine toob abiellu rahulolu ja põnevust mitmel põhjusel, vahendas livescience.com. See suurendab partnerite atraktiivsust, laseb vastassugu paremini mõista ning annab paarile võimaluse teiste suhtlemist ja probleemilahendamist kõrvalt jälgida.

Hea sõpruse korral näed oma partnerit tema parimast küljest. Tal on lõbus, ta suhtleb nii teiste kui sinuga, armastavalt ja toetavalt.

Marylandi ülikooli teadlased küsitlesid 123 paari, 122 suhtes olevat indiviidi ja 58 lahutatud inimest. Tuli välja, et keskmiselt oli suhtes olevatel inimestel viis sõbrapaari. 40 protsenti vastanutest kinnitas, et selline sõprus on neile väga oluline, 39 protsenti vastas, et mõnevõrra oluline.

Märgati, et on neid paare, kes eelistavad teise paariga sõbrustada lõbutsemise eesmärgil ja on neid, kellele on olulised tunded. Paljude sõprus teise paariga oli alguse saanud ühe partneri sõprusest kellegagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles