Sage nahahooldusviga, mis teeb näo kuivaks ja ketendavaks

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pilt on Illustratiivne.
Pilt on Illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kui väljas on külm ja pime, kõlab kuum dušš väga ahvatlevalt. Eksperdid õpetavad, et nägu ei peaks siiski regulaarselt kuuma veega kastma, kuna sellel on ebameeldivad tagajärjed.

Nahaekspert Jasmina Vico selgitab väljaandele Expressen, et talvel kuuma duši all käimine on näonahale suur karuteene. «Kuum vesi on näole kahjulik – see põhjustab punetust ja ärritust,» väidab spetsialist.

Mõnus soe dušš võib olla just see, mida õhtuti või hommikuti vajame, kuid Vico ei soovita duši all nägu pesta. «Näonahk on õrn ning seda tuleb ka vastavalt kohelda. Duši all on veetemperatuur näopesu jaoks enamasti kõrgem kui vajalik ja see toob kaasa punetava ja ketendava naha,» selgitab ekspert. Nägu on kõige mõistlikum pesta jaheda või leige veega.

Kuivus ja punetus pole kaugeltki ainsad mured, mida liiga sooja veega pesemine põhjustab. Kuum vesi võib rikkuda naha loomulikku kaitsekihti. Kui sind juba vaevab rasune nahk, võib seejärel rasu tootmine veelgi suureneda. Selle asemel, et kuuma veega näonahka kahjustada, pese nägu pigem peale või enne duši all käimist leige veega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles