HUVITAV TEST ⟩ Need 36 küsimust viivad armastuse tärkamiseni

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kaks inimest omavahel vestlemas.
Kaks inimest omavahel vestlemas. Foto: Pexels

Kas sina kujutaksid ette, et armud ära täiesti võhivõõrasse inimesse? Ilmselt mitte, kuid järgnevad 36 küsimust on just selle eesmärgiga loodud. Siiski on hea mõte neid kasutada ka selleks, et oma praegust või tulevast kallimat paremini tundma õppida.

Kust need küsimused pärinevad?

Psühholoog Arthur Aron ning teised tema meeskonda kuuluvad teadlased viisid läbi uuringu, kas kahe võhivõõra vahelise lähedustunde tekkimist on võimalik kiirendada, kui nad küsivad teineteiselt konkreetseid isiklikke küsimusi. Need 36 küsimust loodigi selle uuringu läbi viimiseks ning on jagatud kolme komplekti, millest iga järgnev on isiklikum ning süvitsi minevam kui eelmine.

Läbi viidud katse põhineb ideel, et haavatav olemine julgustab läheduse teket. «Üks väga oluline omadus, mis kahe inimese vahelise lähedussuhte tekke ning arenguga seostub, on järjepidev, kasvav, vastastikune ning isiklik enese avamine oma kaaslasele,» selgitavad mõtet katse läbi viinud teadlased. Võib olla vägagi keeruline enese teise ees haavatavaks tegemine, see harjutus aga on loodud selle protsessi julgustamiseks ning kiirendamiseks.

Küsimused on eriti sobivad katsetamiseks neile, kes on oma kaaslasega suhtes olnud vaid lühikest aega või inimestele, kes alles kohtingufaasis. Ometi leiavad siit põnevaid vestlusteemasid ka need, kes juba pikemat aega suhtes. Sageli võib olla väga keeruline partneriga vesteldes end avada või tema ees haavatav olla, seda eriti igapäevaseid teemasid arutades. Need küsimused aga toovad kindlasti kaasa huvitavaid arutlusi ja aitavad sul oma lähedasi paremini tundma õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles