OSKA ENNAST AIDATA ⟩ Kallimaga tüli majas? Edasi talita nõnda

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Tülisid võib ette tulla ka muidu väga heas suhtes, ent sageli viivad sõnelused inimese rööpast välja.
Tülisid võib ette tulla ka muidu väga heas suhtes, ent sageli viivad sõnelused inimese rööpast välja. Foto: Pexels

Suhtes iseenda vajaduste eest hoolitsemine on oluline igal ajal, kuid eriti tähtsaks muutub see siis, kui partneriga parasjagu tülis olete. Siiski on mõned eriti head meetodid endale tähelepanu pööramiseks, mis tulevad ühtlasi kasuks ka tüli lahendamisel.

Partneriga tülitsemine toob esile kõiksuguseid negatiivseid, kuid täiesti normaalseid emotsioone. Sageli tunned end kurva või ärevana, et te kallimaga asju samamoodi ei näe. Teinekord kerkib sinus aga viha asjade pärast, mida kaaslane ütles. Samuti võid tunda end süüdi omaenda käitumise pärast või tunda häbi asjade pärast, mida tülihoos ütlesid või tegid. Või oled hoopis haavunud, et partner ei ole situatsioonile reageerinud nii, nagu sina ootasid või lootsid.

Nende keeruliste emotsioonide laviiniga tegeledes on aga ääretult oluline, et sa ka iseenda eest hoolt kannaksid. Üks keerulisemaid asju, millega tüli puhul leppida, ongi see, et sa ei saa alati sõneluse tulemust kontrollida. Ainus asi, mille üle sul kontroll on, oled sina ise ning enese eest hoolitsemine aitab sul kergemini tunnetega toime tulla, edasi liikuda ning ka ennast rahustada, kui tunded üle pea keevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles