Meestel on võõraste suhtes suuremad eelarvamused kui naistel

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michigani ülikooli teadlaste sõnul on soospetsiifilised kaitsehoiakud säilinud meis ilmselt iidsetest aegadest saati ning need raskendavad tänapäevalgi konfliktide lahendumist ja vastastikuse diskrimineerimise lõppemist.

Meeste eelarvamused võõraste suhtes on sageli seotud agressiivsusega ning naistel hirmuga, vahendas teadus.err.ee. Teadlaste väitel ei seleta tavaline sotsiaalteaduslik teooria soolisi erinevusi eri rühmade vahel aset leidvates vaenulikes või diskrimineerivates kokkupõrgetes ning uus teooria seob psühholoogia, ökoloogia ja evolutsioonibioloogia.

Uurijate hinnangul on tänapäevane käitumismall kujunenud läbi konfliktide evolutsiooni toimunud loodusliku valiku, mis tähendab, et meestel on suuremad eelarvamused võõraste suhtes kui naistel ning nemad on need, kes tõenäolisemalt sõdu alustavad ja omasid kaitsevad.

Naised on aga omade suhtes sõbralikumalt meelestatud ja võõrastesse suhtuvad nad nii enda kui oma laste kaitsmise nimel suurema hirmu ja umbusuga, sest kardavad et võõrad agressorid võivad neid seksuaalselt kuritarvitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles