Ettevaatust! Enne, kui plaanid eksiga sõpradeks jääda, loe seda

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

On palju põhjuseid, miks inimestele lahku minnes tundub, et hea mõte oleks jääda sõpradeks. Paraku on see aga enam kui sageli suur enesepettus.

Psühholoogid, kes on kanali The School of Life taga, selgitavad, et partnerile, kes maha jäetakse, võib lubadus sõprusest tunduda emotsionaalse lohutusauhinnana: jah, enam ei jaga me voodit, ei saa koos lapsi või lõpeta päevi üheskoos, kuid vähemalt võime me üksteisele helistada, jagada oma hirme ning minna koos kinno. Midagi kenagi ju sellest suhtest alles, eks ole?

Inimesele, kes suhte lõpetab, on sõpruseväljavaade samuti ahvatlev. See, et ta tahab partneri maha jätta, ei tähenda, et ta oleks tundetu – ka temal on omad sentimentaalsed hetked ja hoolib oma peatsest eksist väga. Lõpetada kõik suhted (ja seejuures välistada alatiseks ka seksuaalne kontakt) tundub liiga karm. Pealegi on kõik inimesed väga sügavalt seotud uskumusega, et nad pole koletised, et me oleme head inimesed. Ja nagu me teame, siis head inimesed suudavad ju alati oma eksidega sõbraks jääda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles