6 nõksu, kuidas pärast peohooaega kaaluga taas sõbraks saada

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Pühaderõõm võib kergelt asenduda raskustundega kõhus ning apaatsusega – pärast suuri pidustusi ja söömasid tunneme väsimust ning kaalulegi astumine ei tee ilmselt just suurt rõõmu.

Kuidas kiirelt ja efektiivselt pühade ajal juurde võetud kaaluga võidelda? Komsomolskaja Pravdas annab nõu endokrinoloog ja meditsiiniteaduste kandidaat Zukhra Pavlova.

  1. Ära püüa kõiki pühadeprae jääke ära süüa. Kõhklematult viska ära kõik, mis üle jäi. Salatid peaksid olema esimesed, mis prügikasti lendavad, kuid ilmselt on praeguseks halvaks läinud juba ka teised peolaual olnud road.
  2. Venita. Lepi endaga kokku – sest nagu teada, algab kõik esmaspäeva või uue aastaga – et nüüdsest algavad su hommikud viie- kuni kümneminutilise venitusega. Oluline on seda harjumust vähemalt kaks kuud hoida. Nii saab see meeldivaks rutiiniks ja aegamisi pikeneb ka harjutuste aeg.
  3. Mine uisutama või suusatama. Võta kaasa ka lapsed! NB! Parim aeg spordiks ja jalutamiseks on pärastlõunal neljast kuni õhtul seitsmeni. Samas muidugi ei keela sul keegi olla aktiivne hommikuti. Peamine, et sa ei treeniks hilisõhtul või vahetult pärast uneaega.
  4. Me ei maga mitte vaid mõnu tõttu, vaid ka kasu tõttu. Isegi kui sa ei pea varakult ärkama, mine ikka voodisse kella 23 ajal.
  5. Täida aeg intellektuaalselt. Lisaks füüsilisele arengule ära unusta end ka vaimselt harida! Saadaval on palju loenguid, dokumentaale, võimalik on minna virtuaaltuuridele muuseumitesse jne.
  6. Kokka maitsvalt ja tervislikult. Pühadejärgne aeg on suurepärane hetk endale toitumise põhitõed meelde tuletada. Võta kokkamises mängu ka lapsed, nii on toredam ja lõbusam!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles