Moetoimetaja 5 uusaastalubadust, mida ta murda ei kavatse

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui asi puudutab uusaastalubadusi, siis kipume neid murdma üsna kergekäeliselt.

Brigitte moetoimetaja Ann-Christin Gebhart aga otsustas, et leiab endale moevallast lubadused, mida murda pole mitte ainult keeruline, vaid ka täiesti ebasoovitav. Hea algus on tal küll tehtud – moetoimetajana mõtleb ta moest ja rõivastest palju ning samuti teab, mis on tal riidekapis ja kuidas neid asju kanda. Aga: «Optimiseerimisvõimalusi on küll ja veel!»

Siin on tema viis lubadust, mis kahtlemata on inspireerivad meilegi.

  1. Kullake, mõtle kaks korda. Muidugi lubame me endale seda tihti – järgmine kord moeeset ostes mõtleme mitu korda, kas seda ikka päriselt vajame. Aga seda enam tasub seda endale üle korrutada, kui jälle näpu vahel üks hõbedane metallik-seelik. Jah, see on ülilahe, aga kas ikka tõesti vajalik?
  2. Proovi midagi uut sagedamini. Sa näed inspireerivat komplekti ja mõtled, et ohoo, seda tahaks isegi katsetada. Hommikul aga haarad ikka oma mugavaks muutunud rõivad ja lähed tavalist teed mööda. Aga aeg-ajalt võib proovida midagi uut ja järgmisel aastal võiks seda teha sagedamini!
  3. Plaani järgmise päeva rõivad ette. Ann kirjutab, et tema hommikud näevad välja üldiselt sellised: äratuskella edasi lükkamine ja kirumine, et ei saa magada; viimasel hetkel voodist välja hüppamine ja seejärel ikkagi oma tavapäraseid rõivavalikuid haarates riietumine. Aastal 2021 lubab ta aga eelmise päeva õhtul riietuse läbi mõelda ja valmis panna.
  4. Kord on pool võitu. Garderoobist ja valikutest on parem ülevaade, kui riidekapp ei näe välja, nagu seal oleks midagi plahvatanud. Seega: aastal 2021 läheneb Ann asjale Marie Kondo stiilis, küsides: kas see asi toob mulle rõõmu? Kui ei, siis välja!
  5. Mina olen esikohal. Ükskõik kui palju šopata, stiliseerida või koristada – lõpuks on kõige tähtsam ikkagi see, kas sa ise jääd rahule. Nii et enne kui minna radikaalsete muudatuste juurde, tuleb olla kindel, et sa ise lõpplahendusega rahule jääd ja see sulle sobib. Lõppeks on kõige lahedam stiil sinu enda isiksus ja sellest võiksime me kõik 2021. aastal rohkem teadlikud olla.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles