Mis on saanud Põltsamaa koopamehest? (2)

Marju Ränk
, Toimetaja
Copy
Põltsamaa mees Jaak Elias väljub oma koopast.
Põltsamaa mees Jaak Elias väljub oma koopast. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Põltsamaa mees Jaak Elias on aastaid elanud vana talumaja rusude all justkui koopas. Pime mees liikus hoovis ringi puude külge seotud nööride abil ja polnud aastaid end pesta saanud. Novembri alguses toimetati mees hooldushaiglasse, kus talle tehti analüüse ja uuringuid.

Detsember on käes ning kindlasti on paljudel lugejatel tekkinud küsimus: kuidas Põltsamaa koopamehel, Jaak Eliasel, täna läheb?

Katrin Lust sõitis Põltsamaa vallavanem Andero Väänaga kohtuma.

«Praegu on ta turvalises kohas ja jäänud kindlaks kõikidele oma põhimõtetele, toitumisele ja meditsiini osas. Selle kõigega püütakse arvestada ja talle vastu tulla. See ei ole muidugi lõplik lahendus,» ütleb Põltsamaa vallavanem.

Jaak Elias on praeguse olukorraga väidetavalt rahul, kuid unistab kevadest, et saaks tagasi koopasse minna. «Ta vähemasti on seal rahulik,» kinnitab Vään. Vallavanem kiidab, et saatest oli kindlasti palju kasu, kuna tõstatas paljudes sotsiaaltöötajates laialdase diskussiooni probleemkohast.

Katrin Lust ulatab Väänale üle häälkella, mille ta lubas Jaagule uuel külastusel tuua. «Üks tore inimene saatis selle Jaagule kingituseks,» ütleb Katrin Lust rõõmustades.

Saadet saad vaadata VeebiTVs.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles