RETSEPT ⟩ Verivorstid punaveini-pohlamoosiga

Naine
Copy
Verivorstid.
Verivorstid. Foto: Jaan Heinmaa

Pohlamoos ja verivorst käivad jõuludel käsikäes. Kui traditsiooniline pohlamoos ei tundu enam huvitav, siis soovitab personaaltreener Siim Kelner lisada oma moositeole veidike veini. Ära muretse, alkohol aurustub keetmise käigus välja.

Peolaual võib head ja paremat olla, kuid alkoholi tarvitamisega tuleks kindlasti olla minimalistlik. Siiski on näiteks vein väga huvitav «maitseaine», mida toitude valmistamisel kasutada. Kuumusega aurustub alkohol veinist välja ja toidule jäävad külge mõnusalt mõrkjad ja viinamarjased maitsed.

«Eriti mõnusa meki annab see muidu magusale moosile, muutes selle kergelt hapukaks ning tummisemaks,» soovitab personaaltreener. Kelnerile meeldib pohlamoosi klassikalise kombinatsioonina süüa ikka koos verivorstidega. «Ei ole midagi jõulusemat, kui tummine verivorst hapuka ning kergelt mõrkja pohlamoosiga.»

Punaveini-pohlamoos

Vaja läheb:
3,5 dl punast veini
1 tähtaniis
6 nelgitera
2 kaneelikoort
500 g pohli
500 g moosisuhkrut
väikseid verivorste

Valmistamine: Keeda vürtse potis veini sees umbes 5 minutit, kurna välja. Lisa pohlad ja keeda veel 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ja keeda segades 5 minutit. Jaga eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta õhukindlalt.

Retsept pärineb Lia Virkuse varamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles