Kõik on justkui valmis, aga miski on veel puudu? Siin on hea viimase hetke retsept, mis lisab klassikalisele kartuligratäänile moodsa vimka.
Michelini-tähega kokk soovitab: viimase hetke lihtsalt valmiv kõrvalroog jõululauale
Chicagos asuva Sepia restorani peakokk Andrew Zimmermann avaldas Insiderile, et üks tema lemmikuid kõrvalroogi on kartuligratään. Et see aga poleks liiga igav, lisab ta oma meki juurselleri ja mustade trühvlitega.
«See roog sobib kala või ükskõik millise ahjupraega,» ütleb kokk. «Sobib kõik grillkanast kuni filet mignon’ini.»
Lisaks tavalistele kartuligratääni koostisosadele lisab Zimmermann sinna veel juursellerit, mille ta lõikab kartuliga sama suurteks tükkideks. Kartuli ja selleri vahele peidab ta aga väga õhukesi musta trühvli liistakuid.
Kui mustad trühvlid on eelarve jaoks liiga kallid, siis võid hästi natuke neid pärast ahjust võtmist roale peale riivida või vahetada trühvlid hoopis trühvlipasta vastu.
«Sa võid läheneda mitmel eri viisil, olenevalt kui glamuurseks tahad sa asja ajada,» ütleb Zimmermann. «Nii võid ühest väga lihtsast asjast, nagu seda on kartuligratään, teha peolaua hiti.»
Muide, trühvlimekki võid lisada ka täiesti tavalisele makaronidele juustuga, mis teeb roast kohe luksustoidu!