Kas Eesti koolides ja lasteaedades on puhas õhk?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koostöös 25 liikmesriigi teadlaste ja ekspertidega käivitas Euroopa Komisjon projekti, mille käigus uuritakse ka nelja Tartu kooli ja ühe lasteaia ruumide siseparameetreid ning lastele tehakse tasuta terviseuuringuid.

Koolide valikul on uuringus oluliseks kriteeriumiks asukoht, sest koolikeskkonda mõjutavad oluliselt liiklustihedus kooli vahetus läheduses, kütmisviisid, ventilatsioon ja teised tegurid, vahendas teadus.err.ee.

Kuna kütmine muudab oluliselt õhu kvaliteeti, viiakse uuringud läbi talvel ning hiljem töötatakse välja soovitused kooli siseõhu parandamiseks.

Üle kolmandiku Euroopa lastest kannatab bronhiaalastma või allergiate käes, ning hingamisteede haiguste esinemine kasvab igal aastal, mistõttu siseõhu saastatuse uurimine on koolides hädavajalik.

Koostöös Tartu Ülikooli Lastekliiniku ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga koordineerib projekti läbiviimist Terviseamet ning üle Euroopa kogutud andmete tulemused tehakse teatavaks 2012. aasta detsembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles