Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Eksperdid: need on pühadelaua kõige ohtlikumad toidud

Copy
Jõululaud.
Jõululaud. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jõuludel ja vana-aasta õhtul katame ikka lauad külluslikult ning ei hoia end toitude nautimisel tagasi. Tegelikult tasub aga tähelepanelik olla – seda eriti teatud roogade tarbimisel.

Toitumisteadlane Jelena Solomatina rääkis Vetšernjaja Moskvale, millised on need toidud, mida armastavad venelased (ja ka eestlased), mille söömisel aga peaks end tagasi hoidma. Mitte eriti üllatuslikult on tegemist toitudega, mis sisaldavad majoneesi, mereande, mune ja liha.

«Mis tavaliselt juhtub? Me istume aastavahetust tähistama paar tundi enne südaööd, käime jalutamas, tuleme tagasi, joome šampust, jalutame veel ning tuleme taas tagasi koju,» rääkis Solomatina. «Samal ajal istub salat toatemperatuuril taldrikutel.» Ekspert hoiatab, et salatit on järgmisel päeval ohtlik süüa ka siis, kui sellesse pole majoneesi lisatud.

Märksõnad

Tagasi üles