Rovaniemi ägab: kümned päkapikud tööta, jõuluvana teeb miinuse katmiseks tasulisi videokõnesid

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Jõuluvana pleksiklaasist seina taga. Kui tavaliselt on sel ajal Rovaniemis turismi kõrghooaeg, siis praegu on piirkond tühi ja vaikne. Arvestatakse sadade miljonite saamata jäävate eurodega.
Jõuluvana pleksiklaasist seina taga. Kui tavaliselt on sel ajal Rovaniemis turismi kõrghooaeg, siis praegu on piirkond tühi ja vaikne. Arvestatakse sadade miljonite saamata jäävate eurodega. Foto: ATTILA CSER/REUTERS/Scanpix

Soome tohib praegu reisida vaid seitsmest riigist, mis tähendab, et kui igal talvehooajal on Lapimaa tervitanud jõuluvanahuvilistest turiste, siis nüüd on asjalood hapud.

Jõuluvanandus toob Lapimaale igal aastal sisse 500 miljonit eurot. Et kuidagigi karjuvat kahjumit vähendada, on jõuluvana uusim teenus veebipõhine. 79 euro eest saab tellida jõulumehelt isikliku Zoomi, Whatsappi või skaibikõne.

The Telegraphi ajakirjanik Richard Orange proovis teenuse järele. «Kuidas erinevad Inglismaa jõulud ja Rootsi jõulud?» küsis tema kuueaastane poeg. Sõbralik jõuluvana vastas: «Ma ei näegi palju erinevusi. Mõnikord Rootsis kohtun ma lastega kodus, aga Inglismaal külastan ja jätan kingitused peamiselt siis, kui pererahvas magab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles