Põltsamaa koopamees viidi haiglasse (3)

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

Eileses «Kuuuurijas» käidi külas Jaak Eliasel - mehel, kes elab Põltsamaa metsas maja varemete all. Koopamees oli end üle pika aja pesta saanud, samuti kandis ta puhtaid rõivaid. Täna ennelõunal teatas aga Katrin Lust, et mees on viidud haiglasse.

«Katrin Lust rääkis täna Põltsamaa vallavanema Andres Vääniga koopamees Jaak Eliasest. Nimelt kurtis koopamees Lustile oma tervisemurede üle ning saatejuht andis selle info edasi otse vallavanemale,» seisab «​Kuuuurija» veebilehel.

«Täna hommikul viidi ta Põltsamaa haiglasse ja see plaan oli meil tegelikult kohe. Lihtsalt tuli ruumi oodata!» kirjutab «Kuuuurija».

Vallavanema sõnul tehakse Jaak Eliasele haiglas uuringud ja analüüse ning mees on arstide valve all.

Eilses saates nägime, kuidas koopamehel üks kuu pärast saate filmimist läheb. Kui Lust Põltsamaale jõudis ja meest tema koduhoovis hüüdis, tuli talle koopast vastu nagu uus inimene. Jaagul polnud enam seljas vana ja võidunud mantel nagu eelmisel korral. Valla töötajad olid ostnud mehele uued soojad talveriided. 

Jaak ja Katrin Lust.
Jaak ja Katrin Lust. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija saatest

«Riina tõi,» ütles Jaak oma tutikatele riietele viidates.

Riina on Põltsamaa valla sotsiaaltöötaja, kes Jaaguga põhiliselt tegeleb. Lisaks uutele riietele käis mees üle pika-pika aja ka saunas, kus mees sai end puhtaks pesta. Mehele toodi õuele soojak, mis peab tuult ning vihma, kuid Jaak pole seal veel ööbinud. Küll aga käib ta seal sees paar korda päevas.

Jaak rääkis saates oma toitumisharjumustest ning Katrin Lust sai telefoniliinile ka mehe venna. Vend pajatas, kuidas Jaak oli enne sõjaväge olnud tubli õpilane EPA-s, kuid sõjaväes mehega miski muutus ning ta ei naasenud sealt kunagi endisena. Jaak tuli venna sõnul Vene sõjaväest tagasi kodumaale ja elas suure osa ajast praeguses kodutalus koos oma emaga. Kümmekond aastat tagasi Jaagu ema suri ning mehe tervis halvenes. 

Jaagu koduhoov on korrastatud ja õuele toodud ka soojak.
Jaagu koduhoov on korrastatud ja õuele toodud ka soojak. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija saatest

«Kuuuurija» saadet saad vaadata järele siitsamast!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles