Pime Põltsamaa mees elab maja rusude all ning pole juba aastaid pesta saanud (7)

Naine
Copy

Tänases «Kuuuurija» saates läks Katrin Lust Põltsamaale, sest kuulduste järgi elavat seal üks mees koopainimese moodi. Saatejuht leidiski kõnealuse mehe üles ja talle vaatas vastu äärmisel kurb ja häiriv olukord.

Katrin Lust ütleb kohe saate alguses ära, et tegemist on terve tema saateajaloo ühe kõige uskumatuma looga.

Septembri lõpus võttis temaga ühendust anonüümsust palunud Põltsamaa mees. Mees nõudis salajast kohtumist ja väitis, et tal on pakkuda lugu, mis šokeerib kogu Eesti rahvast.

«Meil elab juba 20 aastat metsas üks vana ja pime mees, kes ei näe mitte midagi ja liigub oma hoovis puude külge kinnitatud nööride abil,» ütleb anonüümne isik ning lisab, et tegu on väga inimpelgliku mehega, mis on mõneti ka normaalne, sest läheduses pole teisi inimesi.

Väidetavalt teadvat kõik kohalikud, kaasa arvatud vallavalitsus, sellest mehest. «Vald ei ole mitte midagi teinud, et sellele mehele väärilist elupaika leida, kus ta saaks rahulikult vanaduspõlve veeta, pesta, süüa ja soojas elada,» lisab anonüümne mees. Küll aga on juttude kohaselt teada, et vallaametnik toob mehele kord nädalas süüa, vett ja aitab varustada põhuga, et mees saaks oma «koobast» talveks soojustada. Lisaks aidati mehe koopale kile peale organiseerida, et vesi läbi ei sajaks.

Katrin Lust läks oma silmaga asja uurima ja leidiski eest lagunenud maja rusud ja nöörid, mida mööda pime mees oma õuel liigub. Kuidas mees oma olukorda põhjendab, vaata siitsamast saatest järele!

Põltsamaa Vallavalitsus kirjutab oma kodulehel, et on metsas elava Jaak Eliase elutingimustest teadlik. 

«Juba ühinemiseelse Põltsamaa valla vallavanem Toivo Tõnson pidas korduvalt Jaaguga läbirääkimisi, et pakkuda mehele tänapäevastele tingimustele vastavat elamispinda. Sama on teinud korduvalt ka ühinemisjärgse valla sotsiaaltöötajad. 

Põltsamaa Vallavalitsus on pakkunud mehele igakülgset abi ning näidanud üles tahet teda aidata. Kuid pakutud abist on Jaak keeldunud. Ta on andnud nõusoleku ainult selleks, et valla sotsiaaltööaja võib varustada teda toidu ja esmatarbekaupadega. Lisaks on sotsiaaltöötajad varustanud Jaaku kõige muu vajalikuga, mida mees on palunud,» seisab Põltsamaa valla lehel. Täispikka vallavalitsuse selgitust «Kuuuurijas» ilmunud loole saad lugeda SIIT.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles