VAATA JÄRELE ⟩ Moelooja Liisi Tui esitles muinasjutulises vanalinnas pehmetest pitsidest ja siidist pulbitsevat uut kollektsiooni

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy

Täna esitles Virtuoza by Liisi Tui oma uusimat sügistalve kollektsiooni, mis kannab nime Film Noir. Esitlust kajastas Sõbranna.ee ning toimetus valis kollektsioonist välja oma lemmikud.

Liis Tui sügistalvises kollektsioonis kohtusid vana ja uus maailm, millel olid oma rollid nii barokilikul kui ka modernsel naisel. Moelooja näitab oma loominguga, et naisel pole vaja mängida uut mees-naist, et oma tahtmist saada. Piisab vaid sellest, kui olla lihtsalt naine. Toimunud esitlust saad vaadata siit:

Moelooja sõnul polnud tegu tavalise klassikalise esitlusega. «Me oleme nagu mingisuguses omaette maailmas. See ei ole kõrge ja kauge moelava, vaid mingi teatud fiiling. Siin on ju kõike – linnavaadet, ilusat loodust ja veidi luitunud hiilgust, mis käib selle kollektsiooni juurde praegu, sest ma olen seda luues mõelnud sellise vana maailma peale,» rääkis Liisi Tui.

Kui Tallinn Fashion Weekil esitletud loomingu puhul inspireeris moeloojat Itaalia muusika, siis sel korral oli inspiraatoriteks vana Hollywoodi ja Itaalia filmiklassika peenelt võrgutav seksapiil. Olgem ausad – seda kõike oli rohkelt nii tunda kui näha!

Virtuoza by Liisi Tui. Modell: Gertrud Kiisa.
Virtuoza by Liisi Tui. Modell: Gertrud Kiisa. Foto: Mardo Männimägi

Loomingus tuli palju kasutusele nii siidi, sametit kui ka kunstkarusnahka, millest Liisi ise meeletus vaimustuses on. «Kui kunstkarusnahk Itaaliast Eestisse jõudis, olin elevil nagu väike laps, käisin ja muudkui silitasin siidiselt pehmet karva,» kirjeldas moelooja kollektsioonis kasutatud materjaliga tutvumist.

Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev
Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev Foto: Mardo Männimägi

Huvitava materjalina on moelooja toonud kollektsiooni ka sisse lateksi, mis on tema sõnul puhas «trendivärk». Selle puhul soovis Liisi mängida just uue ja vana naise stiilidega. Kasutada midagi, mis on tulnud hoopiski teisest maailmast. Samas lisas moelooja latekspükstele juurde kasuka, mille alt paistab valge siidipluus, mis oleks võetud justkui muinasjutust pärit printsi seljast.

Virtuoza by Liisi Tui. Modell Gertrud Kiisa
Virtuoza by Liisi Tui. Modell Gertrud Kiisa Foto: Mardo Männimägi

Kuigi suur osa kollektsioonist on must, leidus seal midagi ka pastelsete toonide armastajatele. Pastelsetes toonides samet andis rõivastele elegantse sära, millest õhkub 60ndate aastate Hollywoodi naiste sarmi ja peenet olekut.

Virtuoza by Liisi Tui. Modell Gertrud Kiisa
Virtuoza by Liisi Tui. Modell Gertrud Kiisa Foto: Mardo Männimägi

Liisi Tui sõnul on ta loonud rõivaid mida tavakaubandusest ei leia, mis on isikupärased ent samas ajatud, rõivad mida saab kanda ka aastaid hiljem. Samuti on disainer rõhku pannud argiselt pidulikule rõivastusele, ehk siis komplektid mida omavahel miksides saab kanda nii päevasel kui õhtusel ajal, nii lounge's, ooperis kui aastavahetuse pidustustel. Meie meelest annab selle võimaluse naisele just peene pitsi ja sameti kombinatsioon. No vaadake vaid! Nagu valatud!

Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev
Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev Foto: Mardo Männimägi

PITS, PITS, PITS! Just see materjal annab Liisi Tui kollektsioonile juurde veelgi erilisema ja naiselikuma jume. Lisaks on moelooja loomingule lisatud erinevaid imelisi ehteid, mille valmistas ehtevõlur Marje Hallik-Wilson.

Virtuoza by Liisi Tui. Modellid Isabel Ulejev ja Gertrud Kiisa
Virtuoza by Liisi Tui. Modellid Isabel Ulejev ja Gertrud Kiisa Foto: Mardo Männimägi

Väga suurt rõhku pani moelooja just pisidetailidele, mis annavad tema kaunile loomingule erilise sära. Rõivastele lisatud litrid ning kaunistustena kasutatud pärlid panid neid kandnud modellid tõeliselt särama!

Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev
Virtuoza by Liisi Tui. Modell Isabel Ulejev Foto: Mardo Männimägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles