ENNE ESTONIA HUKKU ⟩ Soome politseiuurija räägib esimest korda, kuidas lahendati riigi ajaloo kõige «pimedam» mõrv

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Schlekle ja Taxis
Schlekle ja Taxis Foto: Soome politsei

1987. aastal, kui MS Estonia kandis veel nime MS Viking Sally, toimus selle pardal kuritöö, milles üks ohvritest, 20-aastane sakslane Klaus Schelkle ka suri. Septembris 2020 teatas Soome politsei, et lõpuks on kahtlusalune kindlaks tehtud. Juhtivuurija Veli-Matti Soikkeli selgitab Elu24-le, kuidas Soome ajaloo kõige kauem «pime» olnud juhtum lahenduse sai. 

27. juuli 1987 õhtul läks Stockholmist teele toona MS Viking Sally nime kandnud kruiisilaev, mille pardal olid 22-aastane Bettina Taxis ja 20-aastane Klaus Schelkle. Öösel umbes kella ühe paiku suundus paar üheksandale tekile, et magamiskottides ööbides raha säästa.

Mõne tunni pärast märkasid laeval ringi kõndinud Taani skaudid kahtlaselt kõikuvaid kogusid ning kuigi esiti pidasid neid purjus inimesteks, selgus kiirelt, et tegemist on Klausi ja Bettinaga, keda oli rünnatud ja tömbi esemega pekstud. Vigastused olid tõsised, kutsuti kopter ja ohvrid toimetati Turu ülikooli haiglasse. Klaus tunnistati saabudes surnuks, Bettina jäi küll ellu, kuid ei mäleta juhtunust midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles