Naisi oodatakse sel nädalavahetusel tasuta rinnavähi uuringule

Naine
Copy
Kõiki naisi julgustatakse oma tervise eest hoolt kandma.
Kõiki naisi julgustatakse oma tervise eest hoolt kandma. Foto: Shutterstock

Oktoober on ülemaailmne rinnavähi teadlikkuse kuu. Laupäeval, 17. oktoobril saavad Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti, Zonta klubi ja AS Mammograaf heal kaasabil teha mammogrammi kõik 50–69-aastased naised, kes ei ole viimase kahe aasta jooksul rindade sõeluuringul käinud.

Igal aastal haigestub Eestis rinnavähki umbes 750–760 naist, see on Eesti naistel enim levinud pahaloomuline kasvaja mittemelanoomse nahavähi järel. Rindade mammograafilise uuringu käigus on võimalik rinna pahaloomuline kasvaja avastada varases staadiumis, mil see veel muul viisil avastatav ei ole.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna eest vastutava abilinnapea Betina Beškina sõnul on tervis meie kõige kallim vara. «Julgustan kõiki oma tervise eest hoolt kandma ja osalema sõeluuringutes, sest mida varem haigus avastatakse, seda suurem on võimalus paranemiseks,» ütles Beškina. «Uuringule on oodatud kõik nimetatud eas naised sõltumata ravikindlustuse olemasolust.» 

Mammogrammi saab teha kell 10-16 Pelgulinna Sünnitusmaja ees paiknevas AS Mammograafi mammogriaafiatreileris aadressil Sõle 23. Kaasa palutakse võtta isikut tõendav dokument – pass või ID-kaart. Vastus edastatakse naistele kahe nädala jooksul e-posti või posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles