Vererõhuprobleemid, mida ei tasu eirata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina või su arst püüate eirata varajasi vererõhuprobleemide hoiatusi? Loe alljärgnevaid väikseid märke sellest, mis näitavad, et su vererõhk pole päris korras ning pööra neile kindlasti tähelepanu, soovitas portaal Readers Digest.

See on «kõrge-normaalne»

30-l protsendil Ameerika täiskasvanutest on kergelt kõrgem vererõhu tase, jäädes vahemikku 121/81 ja 139/89. Kuigi see pole väga kõrge, on see nn hall tsoon samuti probleem: see kahekordistab insuldiriski.

Uurijad hoiatavad, et paljud perearstid näevad kõrgenenud vererõhus seisundit, mida peab jälgima, mitte ohumärki, mis vajab kiiret tähelepanu.

See liigub aeglaselt ülespoole

Ühes uurimuses leiti, et vanuses 35 kuni 64 tõuseb igal kümnendil naiste vererõhk 8-10 ühiku võrra, meestel aga 4-5 ühikut. See on piisav, et peaksid külastama arsti ning proovima oma vererõhku madalamaks saada.

See on kõrge ainult arsti kabinetis

Niinimetatud valge kitli hirm viib vererõhu üles arsti kabinetis, kuid mitte mujal. Siiski ei tasuks seda ignoreerida! Ühe Šotimaa uuringu kohaselt näitas, et inimeste vererõhu tõus pinge all on varajane märk jäikadest arteritest ja ületöötanud südamest, mis võib viia kõrge vererõhuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles