Hallid juuksed? Tuleb välja, et protsessi on võimalik tagasi pöörata

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Naine hallide juustega.
Naine hallide juustega. Foto: Unsplash

Tuhkhallid juuksed võivad küll hetkel trendikad olla, ent ilmselt ei tunne selle trendi mõju need inimesed, kelle juuksed loodus ja stress halliks värvinud on. Kui need pole aga teretulnud, siis kas on võimalik juuste hallinemist tagasi pöörata?

Juuste halliks minemise juurteni jõudmiseks on kõigepealt väga oluline mõista juuste anatoomiat. Juuksehooldusbrändi omaniku Lisa Tani sõnul on igal karvasibulal naha keskmises kihis asuvad näsad (ingl. dermal pappilla cells), mis määravad karva tekke ning elutsükli. Neis näsades asuvad melanotsüüdid, mis toodavad ning jagavad laiali melaniini, pigmenti, mis määrab ära meie naha ning juuste loomuliku värvi. Melaniin omakorda suunatakse keratinotsüütidesse, mis moodustavad juuksekarvas olevad rakud.

«Juuste halliks minemise protsess on tingitud juuksevärvi kadumisest, mis tähendab, et melanotsüüdid ei tooda enam sama palju melaniini kui varem, seega pole nad suutelised ka piisavalt melaniini keratinotsüütidesse suunama. Kui see juhtub, siis muutuvad su peast kasvavad juuksekarvad halliks või isegi valgeks,» selgitab Tan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles