5 minuti pikkune test, mille abil saad teada, kui õnnelik sa tegelikult oled (1)

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Õnnelikud tüdrukud.
Õnnelikud tüdrukud. Foto: Daniel Xavier from Pexels

Kas ma olen õnnelik? See on ilmselt küsimus, mida paljud endalt tihti küsivad. Eriti nüüd, kui üleilmne pandeemia ähvardab meid taas kodudesse lukustada. Sa saad oma rahulolu eluga muuta aga vaid minutite jooksul.

Sinistes tsoonides elavate, maailma õnnelikemate ning pikaealisemate inimeste elukommete põhjal on kokku pandud lühike test, mille abil saab igaüks mõõta, kui õnnelik ta oma elus tegelikult on. Sinised tsoonid on näiteks Sardiinia Itaalias ning Okinawa Jaapanis, kus inimestel on väga suur tõenäosus elada lausa 100-aastaseks, ilma märkimisväärsete terviseprobleemidega rinda pistmata.

Seal elavad heaolukuningad elavad oma elu üheksa alustala järgi, mis mõjutavad kõiki aspekte elust: alustades trenniga («liigu loomulikult»), puudutedes toidulauda («taimed, taimed ning veel taimi») ning lõpetades vabatahtlikkusega («ela elu, millel on eesmärk»). Viie minuti pikkuse siniste tsoonide tõelise õnnelikkuse testiga saad teada, kuidas sinu elu heaolukuningate omaga kõrvutub, et saaksid hakata tegema pisikesi, ent aja jooksul lumepallina kasvama hakkavaid muudatusi oma elus, et elada pikka ning õnnelikku elu.

Testis on 15 küsimust, mis uurivad nii sinu üldist tausta kui lähevad ka natuke sügavamale. Test tundub küll lühike, ent mitte tingimata lihtne. Kui oled oma skoori teada saanud, siis saad vastuste baasil antavate elustiilisoovituste abil, loodetavasti, hakata tulevikus samas testis paremat skoori saama.

Testi, mis mõõdab sinu õnnelikkust ning annab häid soovitusi, leiad SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles