Miks tuleb teise rasedusega kõht varem esile?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korduvrasedal tuleb kõht varem ette.
Korduvrasedal tuleb kõht varem ette. Foto: SCANPIX

Paljud naised tunnevad, et teise lapse kandmine erineb suuresti esimesest rasedusest. Tõsi on, et kõik rasedused ongi erinevad, kuid varem esiletungival kõhukesel on selleks oma põhjus.

Teise rasedusega on see üsna tavaline, et kõht võib juba väga varakult paisuma hakata, selgitati portaalis babble.com. Nimelt on esimesel korral naise emakas ja kõhulihastes parem lihastoonus.

Iga rasedusega venivad nahk, lihased ja kõõlused. Nii, kui vastavad hormoonid taas võimule pääsevad, võtab keha ümarama vormi. Pärast esimest korda on keha nagu õhupall, mis on kord välja venitatud, altim venima.

Raseduse esimesel trimestril ei näita kõhu suurus seda, et tegemist on suurema beebiga, sest loode ei ole nii suur, et saaks mõju anda. Lõdvemad lihased ja suurenev emakas annavad võrreldes esimese rasedusega juba varakult märku, et pere on suurenemas.

Kuigi paljud korduvrasedad tunnevad varakult keha suurenemist, kipub juurdekasv raseduse arenedes ühtlustuma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles