Nädalavahetuse üritused kutsuvad: džinnifestival, Jõgevatreff ja palju muud põnevat üle Eesti

Naine
Copy
Kuressaare džinnifestival
Kuressaare džinnifestival Foto: Visit Estonia

Augusti esimese nädalavahetuse sündmused Eestis kutsuvad nii laatadele kui lossipäevale ja džinnifestivalile, peale selle rahvamuusikat kuulama ning mootorrataste põrinat kuulama.

1. august, laupäev

Luige vanavara- ja käsitöölaat

Laadalt leidub nii esimese Eesti Vabariigi aegset põnevat vanakraami kui ka nõukaaegset hästi hoitud retrokaupa, samuti käsitöömeistrite tehtut.

Üritus algab kell 09.00 ja kestab 16ni.

PILETID:

Täiskasvanu 2€

Laps: tasuta

Luige vanavara käsitöölaat
Luige vanavara käsitöölaat Foto: Visit Estonia

III Peipsi Külade päev

Lisaks kauplemisele ootavad laadalisi rääbisejooks, avakontsert, Peipsi viktoriin, liivafiguuride võistlus rannas ja kontsert. 

Üritus kestab 12.00-23.30 ja on tasuta.

«Narva maitsed» toidulaat

Oma parimaid palasid pakuvad Narva ja Narva-Jõesuu parimad restoranid-kohvikud. 

Üritus kestab 12.00-15.00 ja on tasuta.

Narva maitsed
Narva maitsed Foto: Visit Estonia

Kuressaare džinnifestival 

Džinnisõbrad saavad viimasel päeval 1. augustil mekkida auhinnatud, ekstra festivali tarbeks Eesti turule toodud džinne ning kuulata nõuandeid džinnimeistreilt.

Üritus algab reedel kell 16 ja lõppeb laupäeval kell 23.

Kuressaare džinnifestival
Kuressaare džinnifestival Foto: Visit Estonia

Järva-Jaani vanatehnika ja muude kulgurite killavoor

Kellel paneb silmad särama vanavaratehnika, see peab kindlasti Järva-Jaani minema. Kohale minna võiks kohe hommikul, kohapeal näidatakse ja hinnatakse sõidukeid, on vanavara minilaat, saab teha nostalgiasõite, avatud on ka kodukohvikud – killavoori melu leiab nii Järva-Jaani tänavailt kui Vanatehnika varjupaiga lähistelt.

Üritus kestab 12.00-15.00.

Järva-Jaani killavoor
Järva-Jaani killavoor Foto: Visit Estonia

Juba 21. korda toimuv Eesti rahvamuusikatöötluste festival Mooste Elohelü lõpetab oma selleaastase festivali laupäeval, 1. augustil, kui kella 10st 17ni toimuvad Mooste mõisa hoonetes kontserdid, üheslaulmised ja õpitoad. Pärast seda saab kuulda Vana-Võromaa ja Setomaa pulmalaule, kell 19 võtavad Mooste Folgikojas üksteisel suurel võistluskontserdil mõõtu parimad rahvamuusikatöötlejad. Festival lõpeb ansambel Tuhkwizza öökontserdiga.

Üritused algavad reedel kell 18.30 ja lõppevad laupäeval kell 23.59. Piletite hinnad jäävad 15.40 ja 70.40 vahele.

Mooste Elohelü
Mooste Elohelü Foto: Visit Estonia

2. august, pühapäev

Jõgevatreff

Jõgevamaal, täpsemalt Kuremaal kogunevad sel nädalavahetusel taas mootorratturid – toimub legendaarne Jõgevatreff. Mootorratturite väljasõit alustab oma teekonda pühapäeval kl 11.45 marsruudil Mooritsa–Palamuse–Luua–Nava–Painküla–Jõgeva.

Osavõtumaks 30-35 eurot inimese kohta.

Alatskivi Lossipäev

Pühapäeval kutsub kõiki endale külla lumivalgete tornidega muinasjutuline Alatskivi loss, kus peetakse traditsioonilist Alatskivi lossipäeva. Näiteks alustab kl 12 tasuta lossituur, kl 14 näidatakse Tubina kammersaalis kino, kogu päeva vältel on avatud restoran ja keraamikakoda, lossi ees saab sõita hobustega ja külastada miniloomaaeda. Päev lõppeb kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles