Mishina sõnul on pildi esiplaan üldise kompositsiooni jaoks sama oluline kui linnavaade. «Mõtle hoolikalt ja raami pilt vastavalt esiplaanil asuvatele huvipunktidele. Seistes jõe kaldal, katsu jäädvustada fotole näiteks paat, mis on pildi jaoks hea element. Hea meetod selleks on paigutada kaamera maapinnale lähedale, kallutades seda pisut üles. Maapinna lähivõtte abil saab jäädvustada suurepäraseid esiplaane, mis annavad unikaalseid tulemusi,» ütles ta.
Detailsed jäädvustused loodusest
Loodusfotol on tavaliselt jäädvustatud objekti, näiteks taime, looma või lille. See tähendab, et valitud objekti peab kaadris taustast eraldama, milleks on vaja esi- ja tagaplaani vahele jätta teatud distants. Seejärel kasuta objektiivil laiemat ava ja keskendu esiplaanil olevale objektile, selle tulemuseks on pehmendatud taust ja terav loodusobjekt.
Loodusfotod näevad suurepärased välja hommiku- või õhtuvalguses ja paljuräägitud kuldsel tunnil. Neil aegadel saab pildistamiseks kasutada looduslikku päikese või kuu valgust, mis toob kaasa maagilise tulemuse. Peale päikesetõusu ja enne -loojangut on looduses pehme, pisut hägune valgus. See valgustab objekte ühtlasemalt ja kõrvaldab keskpäeva selged varjud. Kujutle väikest lindu puuoksal või lehel – kui sellest saab sinu pildistamise objekt, siis loojuva päikese kuldsed toonid annavad fotole ja objektile ilusa pehme kuma. Sellist tüüpi valgus tekitab fotole emotsionaalse efekti, mida on tehislikult raske järele teha.
Värvilised ja isuäratavad toidupildid
Toidufotograafias on vaid üksikud kaameranurgad, mida peaks kasutama, kuid mida on vaja teadlikult valida. Arvesta toidu suurust, kuju, kõrgust ja silmapaistvaid elemente, seejärel aseta kaamera sinna, kus need omadused kõige paremini esile tõusevad. Mõned toidud näevad välja suurepärased, kuid neid pildistada külje pealt, teised jällegi ülalt.