Bikiinimood – paljam kui kunagi varem! (1)

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Pepu on peategelane, keegi isegi ei püüa enam rannas teda kinni katta. Miami Beach show Floridas.
Pepu on peategelane, keegi isegi ei püüa enam rannas teda kinni katta. Miami Beach show Floridas. Foto: Smg

Tule jumal appi, mis roppusi rannas kantakse! See hurjutus on pärit ajast, mil villase supelkostüümi sääred ulatusid poolde reide. Nüüd on bikiinipüksid kahanenud kümme korda napimaks, aga keegi ei kisa. Kas paljas tagumik on uus tavalisus?

Ausalt öeldes oleme täielikust alastusest, vähemasti avalikus rannas, praegugi veel kaugel. Kuid bikiinid on napimast napimad, kaunitar tihtipeale pigem mõtteliselt kaetud, kui et keegi oma kehavõlud tõesõna enda teada jätaks.

Minuga juhtus mõne aasta eest Brasiilias üks huvitav äpardus. Nimelt käivad sealsed kaunitarid moest ees ja nemad kandsid tibatillukesi bikiine juba siis. Esimesel rannapäeval olin rabatud: kohapeal hüütakse neid spagettideks, ja ega enamat seal eriti polegi. Mõni peen nöör strateegilises kohas, miniatuurne kolmnurgake küljes. Ei kata see suurt midagi, pigem just õhutab vaatama seda väheldast värvikamat punkti heldelt paljastatud nahal.

Keegi poleks osanud ette kujutada, et moekate trikoode dekolteed nii sügavale laskuvad nagu sel suvel. Marc & André
Keegi poleks osanud ette kujutada, et moekate trikoode dekolteed nii sügavale laskuvad nagu sel suvel. Marc & André Foto: Marc & Andrè

Seiklused spagetirannas

Minu kodust kaasa võetud rannariided tundusid Brasiilia kuumal liival kohatult kogukad nagu vanaema karupüksid. Ometi suutsin ka minust miljon korda vabameelsemates kohalikes moraalipolitsei äratada. Ühe palava peo käigus tuli spontaanne idee ujuma minna. Kottpime troopiline öö, arvasin, et ujumisriiete puudumine ei häiri kedagi. Seda enam, et nad päevalgi end katta ei armasta. Aga võta näpust, kohalikele oli see sobimatu temp. Kohe kutsuti korrale – meil nii ei tehta!

Kui aga hankisin endalegi ämblikuniidist bikiinid, mis mu enda piire hoogsalt ületasid, olin brasiillaste silmis väärikas proua, üks sadadest sama paljastest, ükski pea ei pöördunud järele kiikama.

Kairi Apri Laumets kannab Marc & André triibulisi bikiine. Triip, täpp ja lill ei lähe mitte kunagi moest!
Kairi Apri Laumets kannab Marc & André triibulisi bikiine. Triip, täpp ja lill ei lähe mitte kunagi moest! Foto: Erakogu

Mina ei tea, mis imenipiga sambamaa kaunitarid hoiavad paigas imetillukest rinnahoidjat. See pole lihtne. Küll aga on lihtne kanda imetillukesi pükse – need ei putka kuhugi. Ja nii on kulutulena lennanud üle terve planeedi tibatillukeste päevituspükste orkaan. Olgu kaunitar kergekaaluline või külluslik, tagapool pitsa mõõtu lapik või arbuusi järgi disainitud – kõik kannavad võrdõigusliku rõõmuga. Ning imetlevaid pilke teenivad samuti.

Ekstra kuum trendikombo näib olevat nabapikkuses t-särgi ja imepisikeste pükste liit, kontrast on võluv.

Tagurpidi dekoltee. Miks suruda rinda üles, kui rinnaalune kumerus sünnib palju loomulikumalt ja on veel seksikam?
Tagurpidi dekoltee. Miks suruda rinda üles, kui rinnaalune kumerus sünnib palju loomulikumalt ja on veel seksikam? Foto: Smg

Tagurpidi dekoltee

Näiteks kütab kirgi tagurpidi dekoltee, kus eksponeeritakse märksa loomulikumaid rinnaaluseid kumerusi. Igasugune naisekeha ahistamine ja agressiivne puššimine taandub aasta-aastalt üha enam.

«Väga põnev trenditeema on asümmeetria,» tutvustab trendihitte Marc & André rannarõivaste tootejuht Anna-Maria Toom. «Mood armastab ülisügavaid kaeluseväljalõikeid trikoodel. Samuti on tagasi kolmnurklõige.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles