See lugu räägib ühest mustanahalisest poisist, kes oli skaut laagri ainsas mustanahalistest lastest koosnevas rühmas. Esmalt pandi noored proovile ujumiskatses, mille eesmärk oli teada saada, kui kaua poisid vees hakkama saavad ning kas nad suudavad järjest ujuda terve miili (~1,6 km).

«Minu rühmas ei osanud ükski poiss ujuda ehk siis mina olin terve laagri peale ainus mustanahaline, kes katsetest osa võttis. Ma jälgisin, kuidas vetelpäästja osutas järjest basseinis olevatele poistele ja ütles: «Sina võid välja tulla. Sina tule välja. Sina võid välja tulla.» Basseinist välja kutsumine tähendas, et poisi võimeid vees hinnati piisavalt heaks ja ta sai ujujamärgise, millega sai hiljem üksi ujumas käia või kanuuga järvele minna,» kirjeldab 11-aastane skaut.

Ka poiss hakkasin end liigutama, et basseinist välja tulla, aga katse läbiviija ütles: «Ei, ei, ei. Sina jääd.» Alles tüki aja pärast lubati ka tal veest välja minna ja ta sai lõpuks endale ujujamärgise. Ent ometi kõigil järgnevatel kordadel, kui ta jälle basseini juures oli ja ujuma minna tahtis, karjuti talle eemalt: «Kuule, jää seisma! Näita oma ujujamärgist!» Kõik arvasid, et poiss on sinna ekslikult sattunud. Mustanahalised ei osanud ju ujuda, mistõttu neil polnud basseini juurde asja, kirjutab Reader's Digest.

Kommentaarid (1)
Copy