Grillrest - kas visata nõudepesumasinasse või mitte

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Kui puhas on sinu grilli rest?
Kui puhas on sinu grilli rest? Foto: Sindre Strøm from Pexels

Olenemata sellest, kas sa unustasid oma grillresti enne talve ära puhastada või on see juba peale paari grillkorda mustusega kaetud, tekib kindlasti mõte, et ehk saan ma selle lihtsalt nõudepesumasinasse panna, kirjutab Thekichn.

Ametlik vastus pärineb muidugi tootjalt ning peidab ennast sinu grilli ametlikus kasutamisjuhendis. Kui oled selle juba ammu ära visanud või pole seda sul olnudki, siis enamike firmade toodete manuaalid leiab tänapäeval hõlpsasti ka nende kodulehtedelt. Ent isegi kui tootja sõnul on grillrest masinpestav, siis pole nende selliselt puhastamine ometi soovituslik.

Miks sa ei peaks grillreste nõudepesumasinasse panema?

Esiteks tasub välja tuua seda, et kui su restid on valmistatud malmist või terasest, siis on tõenäoline, et need võivad nõudepesumasina tsükli käigus rooste minna. See ei juhtu aga roostevabast terasest ning portselankattega restide puhul, küll aga võib rooste näpistada selliste restide lakiga katmata otsi või ääri.

Roostet kõrvale jättes on resti küljes kindlasti ka palju külgekõrbenud sodi. (Mis on ilmselt ka põhjus, miks sa neid pesta tahad.) On üsna ebatõenäoline, et kõik see mustus nõudepesu käigus maha tuleb ning asja võib veelgi hullemaks muuta see, et kui nõudepesuprogrammil on kuum kuivatusrežiim, mis võib sodi veelgi tugevamalt resti külge kinnitada. Lisaks võivad mõned õrnemad restid ka masinas kuumusega painduda ning isegi kui mingi osa mustust ja sodi maha tuleb, siis võib see sinu pesumasina ummistada.

Ühesõnaga ei ole grillrestide nõudepesumasinasse panek seda väärt. 

Proovi seeasemel oma restid ära puhastada iga kord pärast kasutamist, kui need veel soojad on, ning kui unustad, siis tee seda järgmine kord pärast grilli süütamist, enne kui sellel kokkama hakkad. Kasuta puhastamiseks roostevabast terasest harjastega harja, häda korral ajab küürimiseks asja ära ka kokkukägardatud pallike alumiiniumfooliumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles