Valearusaamad, mida «Seks ja linna» sari on naistele õpetanud

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Kaader filmist "Seks ja linn"
Kaader filmist "Seks ja linn" Foto: /SCANPIX

Sarja «Seks ja linn» esimene osa linastus 6. juunil 1998 - rohkem kui 22 aastat tagasi. Praeguseks on nelja peaosalise Carrie, Miranda, Samantha ja Charlotte'i elule keskendunud sari muutunud ikooniliseks, kuid ometi on teemasid, mis pole hästi vananenud ning probleeme, mida sari juurde tekitas.

Kuigi tegemist on väga hea ja lõbusa ajaaviitega, siis ikkagi ei tasu neid naisi oma eeskujuks seada. Women's Health Magazine toob välja üheksa valearusaama, mida «Seks ja linn» on naistele õpetanud:

1. Täiesti normaalne on kulutada oma palk üüri asemel kingadele  

Need kuulsa firma kingad võivad olla küll väga ilusad, aga olulisem on omada katust peakohal!

2. Maailmas on ainult nelja tüüpi naisi

Sarja järgi on maailmas ainult nelja tüüpi naisi: lootusetud romantikud, küünilised töönarkomaanid, seksisõltlastest peotüdrukud ja pinges liialdatult kombekad naised.

3. Mehe muutmisele tasub palju aega kulutada

Päriselus jäävad Carrie armastatud mr. Bigi tüüpi mehed alati kättesaamatuks ja kaugeks, kellega ei ole roosilist tulevikku.

Sarah Jessica Parker kehastas peategelast Carriet, Christopher Noth tema armastatut, Mr Bigi
Sarah Jessica Parker kehastas peategelast Carriet, Christopher Noth tema armastatut, Mr Bigi Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

4. Täiesti normaalne on igal õhtul alkoholi tarbida

«Seks ja linnas» armastasid sõbrannad peaaegu igal õhtul kuskil väljas drinke joomas käia. Tegelikkuses ei ole see töötavale inimesele reaalne ning mitu korda nädalas pohmakaid taluda on kindlasti ebameeldiv.

5. Sõbrannad räägivad omavahel ainult meestest ja seksist

Ühes osas juhtis ka Miranda tähelepanu sellele, kui imelik see on, et neljal targal naisel pole mitte millestki muust kui poiss-sõpradest rääkida. Kuid päriselus on sõbrannadel väga palju erinevaid jututeemasid.

6. Sa võid kanda kõrgete kontsadega kingi päevast päeva ilma, et sul tekiks villid või jalaproboleemid

Mitte ükski naine ei jaksa olla niivõrd kaua kõrgetel kontsadel, nagu teevad seda sõbrannad «Seks ja linnast», ilma et jalad ära ei väsiks või kingad hõõruma ei hakkaks.

7. Väga kerge on nelja sõbrannaga leida ühist aega kohtumiseks

Isegi kahel inimesel on päriselus raske kohtumist kokku leppida. Kuidas need neli sõbrannat «Seks ja linnast» suudavad töö kõrvalt peaaegu iga päev kokku saada?

8. Lõppeesmärk on alati abielu

Isegi, kui oled näinud ainult ühte «Seks ja linna» osa, siis tead, et Charlotte'i põhieesmärk on alati olnud ideaalse abikaasa leidmine. Lisaks väärtustavad ka teised naised väga suhet ja suhtes olemist - kui Samantha välja arvata.

9. Mängud ja draama on iga suhte lahutamatuks osaks

Igas suhtes ei pea olema niivõrd palju draamat ja kättesaamatut mängimist, nagu «Seks ja linnas» peaaegu igas suhtes oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles