5 toitu, mis aitavad seksuaalset iha võimendada

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sinu libiido on viimasel ajal veidi madalam olnud, võib selles toitumist süüdistada. Allpool on loetletud mõned konkreetsed soovitused, mida libiido tõstmiseks ja seksikuse äratamiseks sööma peaksid, kirjutab Women’s Health.

Liha

Veiseliha on suurepärane tsingiallikas, mis on libiidot suurendav toitaine. Ka austreid peetakse libiidot võimendavaks toiduks. Tsink suurendab testosterooni ja pärsib prolaktiini tootmist – hormoon, mis raskendab sugutungi.

Lõhe

Rasvastes kalades sisalduv omega-3 parandab vereringet, mis on oluline suguelundite verevoolu suurendamiseks. Samuti võib lõhe söömine tõsta aju dopamiini taset, mis aitab «seksituju» saavutada.

Muna

Sooviksid hommikusööki voodisse ja pärast seda seksida? Söö omletti, sest munadest saadav valk suurendab energiataset ja keskendumisvõimet. Lisaks on muna head B6-vitamiini allikas, mis aitab tasakaalustada hormoonide taset ja reguleerida libiidot.

Kaerahelbepuder

Kaerahelbed võimendavad testosterooni, mis aitab seksuaalelu võimendada. Kaer sisaldab L-arginiini, mida on kasutatud erektsioonihäirete raviks ja mille puhul on tõestatud, et see parandab kliitori verevarustust.

Virsikud

Virsikud on juba iseenesest väljanägemise poolest sensuaalsed viljad, mis sisaldavad palju C-vitamiini. Uuringud on näidanud, et palju C-vitamiini mõjutab naise libiidot. Samuti aitab see parandada vereringet, mis tähendab, et erutud kiiremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles