Üks oluline asi, mida duši alt tulles teha unustatakse

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Niipea kui naine duši alt välja tuleb, mässib ta end ruttu rätikusse – see aga tähendab, et ta peaaegu ei näegi oma alasti keha. Teadlaste sõnul jääb sellisel viisil vahele üks oluline etapp, mis mõjutab enesehinnangut, kirjutab Yahoo! Health.

Kliiniline psühholoog ja kehapildi spetsialist Amy L. Flowers ütleb, et kui inimene vaatleb oma alasti keha, muutub ta enda suhtes vähem negatiivseks.

Paljudel on vannitoas peegel olemas, aga sellele visatakse pilk peale ainult kiiresti ja juba siis, kui riided on seljas. Psühholoog Sari Shepphirdi sõnul on kaks põhjust, miks inimesed oma alasti keha peegli ees ei vaata:

1. Kiputakse keskenduma oma kehas leiduvatele vigadele.

2. Inimesed võrdlevad enda keha teiste omadega.

Inimesed on harjunud mõtlema viisidele, kuidas saaks enda keha paremaks muuta. «Mida rohkem vigadele mõtleme, seda enam need suurenevad ja tekib soov enda keha nägemist vältida,» ütleb Shepphird. Kehade võrdlemise põhjuseks on ka see, et inimkond püüdleb aina enam täiuslikkuse ja ühiskondlike nõudmiste poole. Paljud naised tunnevadki, et nad ei vasta füüsiliste parameetrite tõttu ootustele, sest pole pesumodelli kehaga.

Enda alasti keha vaatamine peeglist võib enesehinnangu tõusmisele kaasa aidata. Vaata enda keha ja nimeta viis asja, mille eest oled tänulik või viis asja, mis sulle oma keha juures meeldib. Seejärel jätka enda rutiinsete tegevustega, mida tavaliselt pärast duši all käiku teed.

Meeldivad asjad, mida kiidad, ei pea üldse suured olema. Näiteks kiida end selle eest, et varbaküüned hästi lakkisid. Alasti peegli ees seismist tasuks alustuseks praktiseerida vaid korra nädalas, kuni lõpuks end mugavamalt tunned. Lõpuks ei vaja sa oma keha osas meeldivate asjade loendamist, vaid suhtudki endasse positiivsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles