Levinud põhjused, miks naised oma mehi vihkama hakkavad ja kuidas seda lahendada

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Mõnikord võivad suhted võtta halva pöörde ja naine avastab, et on jõudnud suhtega sinna punkti, kus vihkab oma meest. Kuhu poole peaks suhe suuna võtma? Toome välja mõned levinumad näited, miks on naised oma mehi vihkama hakanud, kirjutab Your Tango.

Miks sa oma meest vihkama hakkasid?

Ilmselt ei ärganud sa lihtsalt päeva pealt üles, ega kuulutanud: «Ma vihkan oma meest!» Suhted lagunevad natukese haaval. Käitumine, mida alguses eirasid, võib aja jooksul häirivamaks muutuda. Võib-olla on hoopis sul välja kujunenud uus käitumisviis, mis su mehele meeltmööda pole.

Siin on põhjused, miks naised oma mehi enam ei salli:

Ta tänitab

«Kallis, sa pead pesu ära pesema. Kullake, kas sa juba maksid arve ära? Millal sa kodu koristad?» Talle võivad need olla lihtsalt küsimused, aga sulle mõjub kui etteheide töödest, mida sa pole jõudnud veel teha. Lisaks tekitab see tunde nagu naine oleks mehe jaoks vaid koduabiline. 

Ta alandab ja mõnitab

Alandamine on kõige ebamugavam asi, mida kogeda. Ära iial jää mehe juurde, kes kuritarvitab sind vaimselt ja füüsiliselt.

Ta ei pööra sulle tähelepanu

Tekib küsimus, miks ta sinuga üldse abiellus? Ükskõik, kas palud tal viia prügi välja või ignoreerib tõsiste probleemide arutlemist. Ta elab justkui teises maailmas ja arvab, et kui probleeme eirab, need kaovad.

Ta on sind teisega petnud

See on suhte üks raskemaid probleeme, millest üle saada. Mitte ainult usaldus ei purunenud, vaid ka enesehinnang, sest ta on teinud selgeks, et soovib olla kellegi teisega.

Ta flirdib sinu silme all teistega

Kas tunned, et pead pidevalt teiste naiste ees oma abielusõrmusega vehkima, et nad mõistaks teie suhte staatust? Ehkki meeste jaoks võib flirtimine olla süütu ja ego upitav mäng, mõjub see naistele laastavalt. Vahest flirdib mees tahtlikult, et sinult rohkem tähelepanu saada?

Ta ei seksi enam sinuga

Kui ta väldib sinuga vestluseid ja isegi ei seksi enam, on suhe põhimõtteliselt purunenud. Kõige olulisem on välja selgitada, miks see nii on. Enamik mehi teeb seda siis, kui soovib suhet lõpetada, kuid mõnikord on intiimsuse kadumine tingitud füüsilistel või emotsionaalsetel põhjustel.

Mida teha, et lõpetada oma mehe vihkamine?

Esimene samm on enda suhtes aus olla ja otsustada, kas suudad eelmainitud asjadest üle olla ja nendele lahenduse leida. Tunnete allasurumine võib ajutiselt tunduda hea lahendusena, aga see ei loo muutuseid. Siin on mõned soovitused, mis aitavad halva suhte ümber pöörata:

1. Rääkige oma probleemidest

Leidke aeg, et rahulikult maha istuda ja oma suhteprobleemidest avatult rääkida. Lülitage telefonid ja teised segavad faktorid välja, et mitte miski ei segaks teie vestlust.

Too välja ideid, kuidas sinu arvates suhet päästa saaks, kuid ka tema peab sellesse panustama. Olge valmis kompromisse looma.

2. Külastage terapeuti

Terapeut on neutraalne inimene, kes kuulab mõlemad osapooled ära, ega anna hinnanguid. Ta aitab teie probleeme kiht kihi haaval lahti mõtestada ja suunata, kuhu poole peaksite edasi liikuma.

3. Pinguta, et partneris head näha

Ükskõik, kui imeline sa ka oled, pole tegemist täiuslikkusega. Nii on ka temaga. Naistena on meil kalduvus otsida ideaalset meest, aga tegelikkus kujuneb välja teistsuguseks.

Aktsepteeri teda sellisena nagu ta on ja püüa näha võimalikult palju häid omadusi. Nii hakkad rohkem tähelepanu pöörama sellele, mida ta hästi teeb.

4. Vaata asju läbi tema vaatevinkli

Vaidlemiseks on vaja kahte inimest, nii et selle asemel, et proovida teist oma tahtmise järgi painutada, püüa mõista tema vaatenurki. Võib-olla oled ärritunud, sest ta tõukas sind pärast seksi eemale, aga võib-olla käitus ta sedasi, sest on ta oma töö tõttu liiga suures stressis?

Kas ta flirdib teiste naistega, sest ei saa sinu käest piisavalt tähelepanu? Peatu ja pööra talle tähelepanu. Pane end tema kingadesse ja saad aru, miks ta sedasi käitub.

5. Ole aus

Oles iseenda ja partneri vastu aus, on teineteist lihtsam mõista ja lahendusi välja töötada. Keerutamine või teesklemine ei too head nahka.

6. Pea meeles, et abielu nõuab palju tööd

Juba väikese tüdrukuna unistasime, et leiame oma kõrvale printsi, kellega elu lõpuni õnnelikult koos elada. Paraku pole elu muinasjutt. Kõik suhted nõuavad tööd – mõlemil tuleb teha kompromisse.

Kuidas aru saada, et on aeg lahku minna?

Kahjuks on olukordi, mida pole võimalik parandada. Olgu siis tegu kolmanda korraga, kui ta sind petab või ta lihtsalt pole enam nõus suhtes kohal olema. On oluline seda märgata ja suhe väärikalt lõpetada.

Istuge rahulikult maha ja arutage sõbralikult läbi, kuidas täpselt edasi toimida. Abielulahutuse korral dokumenteerige kõik alates arvete maksmisest, laste eest hoolitsemisest kuni võõraste naistega magamiseni välja.

Ära torma uude suhtesse enne, kui oled praegusega lõpparve teinud. Elu läheb paremaks ainult siis, kui tegutsete!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles