Revolutsioon näohoolduses - pehmendav ja niisutav kaeramask

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Oamask
Oamask Foto: Shutterstock

Viimasel ajal on hakanud inimeste seas levima erinevaid kodus valmistatavaid näomaske. Nüüdseks on nende seas pead tõstnud ka küllaltki eriline ning tõhus kaeramask, vahendab MSN.

Paljud maskid sisaldavad erinevaid ajatuid komponente, näiteks sidrunit, mis aitab nii nahaärrituse kui ka päikesepõletuse vastu. See on põhjus, miks uus näomask sisaldab esialgu kahtlema panevat komponenti - kaera.

Nii mõnedki inimesed peavad kohviube ja suhkrut suurepärasteks komponentideks näomaskide valmistamisel. Tegelikkuses võivad need näonahale hoopiski kahjulikuks osutuda, sest nad kuivatavad nahka, mille tagajärjel võib nahaärritus vastupidiselt veelgi rohkem süveneda.

Kaks komponenti, mis on näomaski valmistamisel ja kasutamisel täiesti ohutud - kaer ja mesi. Need mitte ainult ei rahusta tundlikku nahka, vaid ka niisutavad. Tegemist on ülilihtsa maskiga, mille valmistamiseks vajad vaid kolme komponenti.

Vaja läheb:

  • 0,5 klaasi kaera
  • 1 klaas vett
  • 1 tl mett

Valmistamine ja kasutamine:

Kuigi see võib esmapilgul veider tunduda, tuleb esmalt kõik koostisosad valada pannile ning õrnal kuumusel pidevalt segades läbi kuumutada. Pärast mõneminutilist kuumutamist, kalla segu kaussi ning lase sel täielikult jahtuda. Seejärel alusta maski näole ja kaelale määrimist. Pea meeles, et seda tuleb peale kanda suunaga alt ülespoole, alustades kaelast ning lõpetades juuksepiiri juures. Hoia maski peal 10-15 minutit ning seejärel loputa nägu ja kael korralikult veega puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles