6 nippi, kuidas meik õietolmuallergia korral paremini peal püsib

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Loodus on taas õitsele puhkenud, mis tähendab, et õietolmuallergiaga inimestel on hakanud tekkima ebamugavusi. Neile, kes meiki kannavad, toob see kaasa väljakutseid, mitõttu võivad allpool loetletud meiginipid allergiahooaega silmas pidades rõõmu valmistada, kirjutab Pure Wow.

Siin on 6 nippi, mida silmas pidada, et hoolimata allergiast ka päeva lõpus kena välja näha:

Kasuta veekindlaid tooteid

Allergiahooajal on veekindel ripsmetušš kohustuslik. Kui kasutad silmapliiatsit, vali seegi veekindla omadusega. Kui õietolm põhjustab sinu silmadele sügelust ja pisaravoolu, vajad tooteid, mis ei läheks hõõrumisega laiali.

Katseta sinist silmapliiatsit

Kui õietolmu tõttu ei paista silmad enam piisavalt kirkad, leidub abi värvimaailmast. Kasuta musta silmapliiatsi asemel tumesinist tooni, mis muudab silmad erksamaks. Silmapliiats või lainer olgu kindlasti veekindel.

Värviparandus

Enne puuderkreemi panemist peida punased silmaalused peitekreemi või värvitooni neutraliseerijaga (näiteks punase värvi või rohelise aluskreemiga). Pole vaja palju töödelda, natukesest piisab, sest silmaalused on niigi ärritunud.

Niisuta nahka

Tumedad silmaalused on tavaline allergia kõrvaltoime. Niisuta kuiva ja sügelevat nahka ning kata silmaalused peitekreemiga.

Tooni ja rõhuta

Kui tursunud silmaalused häirivad, proovi varjutamist ja esiletõstmist, et paistetus märkamatuks muuta. Põsesarnadele keskendumise asemel rõhuta hoopis kõige enam meikimist vajavaid piirkondi: silmad ja nina. Turses ilme vähendamiseks kasuta pruuni matti lauvärvi. Kui nina on punane, pane külgedele veidi päikesepuudrit ja nina peale sära andvat puudrit.

Tee meigivaba päev

Üks võimalus on jätta end täiesti meikimata. Mõnikord on parem lasta allergiasümptomitel lihtsalt ilmneda ja leevendada seda vastavate ravimitega. Kasuta siiski niisutavaid kreeme, päikesekaitsetooteid ning joo palju vett, sest see aitab turset ja kuivust leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles