50+ ⟩ Näohoolduse nipid kuldsemas vanuses naistele

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Ammu teada fakt on see, et nahk vananeb koos meiega. Msn.com jagab  mõningaid nõuandeid, mida saaksid teha selleks, et sinu näonahk näiks kaunis veel palju aastaid.

Põhjus, miks viiekümnendaid eluaastaid «kuldseteks» kutsutakse, peitub selles, et selles vanuses inimesed tunnevad end oma kehas mugavalt ning hästi. Samas mõistavad, et nende nahk ei ole enam selline nagu 20 või 30 aastat varem. Inimesed märkavad kollageeni kadumist ning ka mõningaid tekkinud kortsukesi.

Foto: Shutterstock

Tea näohoolduse algtõdesid

Kindlasti tead põhilisi näohoolduse algtõdesid ning ehk ka rutiini, mida järgida. Sel korral soovitame teemasse veel enam süveneda. Uuri erinevate tootjate tooteid, mis sobivad just sinu nahatüübile. Pea meeles, et mida looduslikum, seda parem!

Hoolikas näopesu õhtul ja hommikul

Siiani on soovitatud hommikuti endale külma vett näkku visata, et näonahal olevaid poore «üles äratada». Tõde on see, et alates viiekümnendast eluaastast peaks seda tegevust hoopiski vältima. Samuti soovitatakse nägu edaspidi pesta veidi leigema veega kui seni.

Kasuta silmaümbruskreemi

Paljud viiekümnendates eluaastates naised pigem väldivad silmakreemide kasutamist. Aga mida aeg edasi, seda rohkem sinu silma ümbruses olev nahk silmakreemi vajab. See aitab vähendada kortsukesi ja tumedaid ringe silmade ümbruses.

Foto: Shutterstock

Kaitse oma kehas olevat kollageeni

Kuna kollageen on sinu kehakudedes peituv peamine struktuurvalk, on väga oluline seda kaitsta. Saad seda teha väga lihtsalt viisil – söö kollageenirikkaid toite, näiteks veiseliha, kana, kala, ube ja piimatooteid.

Tarbi toidulisandeid

Kindlasti konsulteeri enne toidulisandite tarvitamist oma arstiga, kes saab analüüsidega välja selgitada just need ained, mida sinu keha kõige enam vajab. Kindlasti järgi ka kõiki tema antud juhiseid, et sa kehale nendega liiga ei teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles