PIIRID AVANEVAD ⟩ Riigid, mis avavad turistidele uksed juba juunis või juulis

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Valencia linn Hispaanias.
Valencia linn Hispaanias. Foto: Shutterstock

Kuigi eriolukord on läbi, ei ole inimestel võimalik veel kõikjale reisida. Mitmed riigid on teatavaks teinud võimalikud kuupäevad, mil ootavad taas turiste oma kaunitele liivarandadele puhkust veetma.

Hispaania

Hispaania peaminister Pedro Sánchez teatas laupäeval, et tõenäoliselt saavad esimesed turistid nende riiki külastada juba alates 1. juunist. Samuti rääkis Sánchez, et riiki sisenemisel ei kaasne enam kahe nädalast karantiini ning usuvad, et selleks ajaks on nakatumise risk suurel määral hajutatud, vahendab Evening Standard.

Hispaaniat külastab aastas keskmiselt 80 miljonit inimest ning turismindus moodustab enam kui 12 protsenti kogu riigi majandusest.

Kreeka, Itaalia ja Suurbritannia

Kreeka on teatanud, et alustab turistide hooaega 15. juunil. Itaalia teatas, et avab rahvusvahelised lennuliinid alates 3. juunist. Uudis Kreeka lendude avamisest jõudis avalikkuse ette peale seda, kui Suurbritannia valitsus teatas võimalikest piiride avamisest alates 8. juunist. Samuti jääb Suurbritannias kehtima kahenädalase karantiininõue ning selle nõude eriajaid karistatakse enam kui 1100 euro suuruse trahviga.

Kuigi lennufirmad easyJet, Wizz Air ja Ryanair on teatanud juunis ja juulis osade lennuliinide taastamisest, soovitab Suurbritannia valitsus endiselt mõnda aega reisimist vältida.

Ryanairi tegevdirektor Eddie Wilson rääkis oma avalduses: «Pärast neli kuud kestnud seisakut otsustasime, et taasavame lennuliinid Itaaliasse, Kreekasse, Portugali, Hispaaniasse ja Küprosele. Samuti kaotatakse nendes riikides praegu kehtivad reisipiirangud ning karantiininõue. Iirimaa ja Suurbritannia perekonnad saavad pärast kümme nädalat kestnud karantiini taas planeerida oma suvepuhkuseid nii Hispaaniasse, Portugali, Itaaliasse, Kreekasse ja ka mujale Vahemere äärde.

The Venice Simplon-Orient-Express rongiliin alustab taas tööd 8. juulil. Kõik Ryanairi lennud toimuvad uute korralduste alusel. Kõik Ryanairi töötajad ja reisijad peavad kandma maske ja desinfitseerima käsi nii lennukis kui ka lennuterminalides vastavalt Euroopa Liidus vastuvõetud seadustele.»

Laupäeval kirjutas Suurbritannia valitsus alla «Air Bridge» nimelisele lepingule, mille alusel nõustuvad piirangute leevendamisega inimeste suhtes, kes reisivad nende riiki madalama koroona riskiga riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles